Poslouchat country znamená žít country . . .

X-tet z Jindřichova Hradce

11.03.2012 09:20

 

Skupina X-tet z Jindřichova Hradce zpívá spirituály a další repertoár výhradně a cappella, tedy bez doprovodu nástrojů. Na své debutové album soubor zařadil nejen melodie známé od Spirituál kvintetu, ale také například jednu píseň Mikiho Ryvoly nebo ukrajinskou lidovou koledu Ščedryk.

Jak napovídá již název skupiny, počet členů nebyl vždy stálý. S příchodem Štěpána Štrupla na podzim roku 2006 se ustálil počet členů i repertoár. Od této chvíle také počítá X-tet svou historii. Hlavní složkou repertoáru se staly černošské spirituály.  Dnes již zpívá X-tet většinu písní ve vlastních úpravách.

Vystupují na koncertech, festivalech i při různých dalších příležitostech po městech celé naší republiky. V roce 2008 mimo jiné zpívali na festivalech Okolo Třeboně, Folková růže, Za dačickou kostku cukru nebo na Beskydském folkování. V roce 2009 to byly festivaly Folkový kvítek, Olšinská struna, Zvíkovecká kytička a také semifinále PORTY v Řevnicích.

Rok 2010 přinesl spoustu příjemných překvapení: X-tet se řadil mezi finalisty Notování (dříve pod Vyšehradem) v Praze, na Zvíkovecké kytičce jim diváci odhlasovali 3. místo, na Konkurzu Zahrady  si vyzpívali postup na Folkovou růži a v listopadu natáčeli pořad Folková jíška Pavlíny Jíšové v Čro. Během března a dubna 2011 vzniklo v nahrávacím studiu hudebního vydavatelství Good Day Records jejich debutové album "Jen pár dní...".

A vlastně recenze tohoto CD je důvodem mého příspěvku. Pohled zkušeného recenzenta zaujal Milan Tesař a výsledky a názory na CD si můžete přečíst zde.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010