Poslouchat country znamená žít country . . .

Výroční koncert Kamelotu se blíží

19.04.2012 15:49

Kamelot a 30 let trvání, tak to je slogan, který letos uslyšíte či budete číst jistě ještě mnohokrát. Kamelot a Roman Horký, dva pojmy, které si v Česku milovník žánru nesplete a nezamění za cokoli jiného.

V posledním půlroce jsem o Kamelotu psal více, než dříve. Důvodem je obrození Romana Horkého, změny v kapele ať již personální, tak v pojetí a přechodu k akustické podobě Kamelotu jeho začátků, změna životního stylu a přestěhování se Romana „Na samotu u lesa“ do kamenné kaple, ale i blížící se výročí kapely, jejich výročního koncertu a k tomuto vydání i nového řadového alba Proti proudu.

Na podzim vždy vzpomenu na Radka „Bůčka“ Michala, druhý pilíř začátků kapely, který tragicky zemřel v době, kdy měl Kamelot našlápnuto do nebeských výšin.

Výročí 30 let také představuje vyšší zájem médií a tak se v poslední době objevuje více rozhovorů či pořadů, kde je hostem právě Roman a kde se hrají jeho písně a vzpomíná na Kamelot a jeho historii.

Každým pořadem tak trochu více a více pronikám Romanovi pod kůži a musím si neustále poopravovat informace a pocity, které jsem měl s jeho jménem spojeny. Řada námětů se opakuje, ale vždy unikne i nějaký drobný střípek, který mne mozaiku jménem Roman Horký a Kamelot více a více skládá a objasňuje všechny ty činy a akce, které se s Kamelotem za ty roky pojily a to jak v dobrém, tak i zlém.

Pokud jste fanoušky Romana či jeho písniček, pak si poslechněte skoro hodinový pořad, který tuto neděli připravil Sandy Nosek. 

Rozhovor s Romanem se opět vrací k jeho počátkům, kdy v roce 1979 jako patnáctiletý zaskakoval za Petra Šnévajse ve skupině Karabina a hned se předvedl jako nadějný kytarista s citem pro techniku a solový kytarový projev, k jeho seznámení se s Bůčkem, jejich prvotním soupeřením a nakonec spolčením se v duo, tvorba kapely Kamelot, první Porty i profesionalizace kapely.

Dozvíte se o dobách předrevolučních, přehrávkách, plných sálech a první LP desce Kamelotu, ale i o dobách těsně po revoluci, kdy kulturu a hraní nahradila radost ze svobody, cestování a možnosti nákupů a spotřeby. Z kulturáků se staly prodejní místa všeho možného a muzikanti tak museli za výdělkem za hranice.

To se nevyhnulo ani Kamelotu. Dozvíte se o tragické smrti Radka Michala, o personálních změnách, o třech ženách Romana Horkého i o tom, jak se mu podařilo napsat tolik krásných písní. O cestě do Kanady, projektu O sto šest z roku 2009, kdy za sto dní odehrál Kamelot 110 koncertů, tolik netradiční promo k CD Mořská sůl, či o projektu 19 zapomenutých písní Wabiho Ryvoly.

To vše je proloženo krásnými Romanovými písněmi a to jak těmi staršími, tak i z posledního CD Proti proudu. Dozvíte se ale i o připravovaném koncertu k třicátinám Kamelotu v oblasti Oslavky na Ketkováku, ale i o tom, kam půjde Kamelot dál.

Každopádně nejbližší velkou akcí bude právě onen výroční koncert, kde Roman slibuje společné zpívání jeho největších hitů od Zachraňte koně, přes Slib, Zrození hvězd, Čas rozchodů atd.

Tak si přijďte 26.05. 2012 zablikat s baterkami, jedinou to platnou vstupenkou do údolí a prostor koncertu.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010