Poslouchat country znamená žít country . . .

Vladimír Václavek brněnská alternativní scéna

09.09.2010 16:07

V pátek 3. září jsme v pořadu Jak se vám líbí uvedli rozhovor s Vladimírem Václavkem, legendární postavou brněnské alternativní scény. Ptal se Martin Kyšperský, momentálně jedna z nejvýraznějších osobností brněnské alternativní scény. Pořad o albu Edel si můžete znovu poslechnout v našem

https://www.proglas.cz/audioarchiv-detail/jak-se-vam-libi.html

K albu Edel více zde  . . .

Vladimír Václavek, významný představitel alternativní scény, přichází po třech letech s novým albem Edel. Plnohodnotným partnerem je mu opět bubeník Miloš Dvořáček a dále se na CD objevují dva hudebníci z Německa: kytarista a skladatel Frieder Zimmermann a bubeník Matthias Macht. Rozhovor s Vladimírem Václavkem uvedeme na začátku září v pořadu Jak se vám líbí.

Frieder Zimmermann, který se podílel na novém CD Vladimíra Václavka, je nejen vyhledávaným skladatelem scénické hudby k dokumentům divadelním či rozhlasovým hrám, ale i vynikajícím kytaristou (žákem Roberta Frippa). Právě spojení Vladimíra Václavka s ním přineslo nebývalé jiskření a výsledkem jsou skladby, které místy až evokují éru legendární kapely Dunaj. „Toto album je společná práce a ta rocková hudba ve mně samozřejmě stále je. Je to můj hudební jazyk, jen teď byl trochu stranou,“ komentuje Václavek místy hutnější styl současné nahrávky. Na rozdíl od Dunaje nabízí nová deska množství perkusí a bicích, což je samozřejmě způsobeno hned dvojící bubeníků. Matthias Macht se originálním způsobem doplňuje s Milošem Dvořáčkem a vytvářejí společně skvělé rytmické plochy, které se prolínají a některé snivé skladby ženou neúprosně rockově vpřed.

Po řadě klidnějších až meditačních alb přichází tak Václavek s deskou, která rozlévá svůj záběr až k rockovým břehům. Česko-německé kvarteto vytvořilo originální barevnou nahrávku, která v bohaté diskografii Vladimíra Václavka určitě vynikne.

Václavek na svých albech velmi rád zhudebňoval básně např. Bohuslava Reynka či Antonína Přidala. Na albu Edel ale upustil od hledání cizích básnických textů a použil texty vlastní nebo od Tanji Ebeling. „Poslední období sahám v textech do vlastních zdrojů. A necítili jsme, že by všechny písně musely být otextované. Nechali jsme tomu volny průběh a ta hudba si sama řekla, co potřebuje.“

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010