Poslouchat country znamená žít country . . .

Víc nehledám, nové CD Pavla Bobka

26.04.2010 17:35

Říká se, že česká country je již mrtvá, nic se neděje, nic nového nevzniká, žádné výrazné nové nahrávky, kapel poskrovnu.

Proto je projekt skvělých muzikatů, nové album Pavla Bobka, které se jmenuje "Víc nehledám", vskutku unikátní počin.

Pavel Bobek na něm nazpíval známé písně Johnnyho Casche, celé CD je pojato jako pocta tomuto legendárnímu zpěvákovi country a rockabilly, který se proslavil jak svým zpěvem, tak svým životem. Vždy v černém, se skromným pozdravem "Hello, I'm Johnny Cash...“

Nemusíte být ani velcí znalci díla Johnnyho Casche a již po prvním poslechu si všimnete velmi stylově čistého old time rytmu, patřičného feelingu, zaregistrujete monotónní legendární koktavou kytaru či smetáčkové bicí.

Na CD zaujme velmi úsporný doprovod, který dává vyniknout písničce jako takové. Stylově čistých, syrových, nezdobených nahrávek, které jsou pro Johnnyho Casche tak charakteristické, je na CD dobrá polovina.

Český "Johnny Casch - Pavel Bobek" hovoří o nové desce jako o splnění životního snu. Natáčelo se v prolulém hudebním studiu QUAD v Nashvillu v americkém státě Tennessee za účasti celé řady zvučných jmen. S nahrávkou pomáhali přední studiový hráči z Nashvillu a řada z nich s Caschem přímo spolupracovala. Především dlouholetý kontrabasista Dave Roe, harmonikář Charlie McCoy, na desce se ale podíleli takoví hráči jako Viktor Krauss - bratr Elison Krauss, Steve Walsh, Guthrie Trapp, Paul Franklin a další - viz přiložený materiál ve fotogalerii pod článkem.

Nahrání CD v dobovém prostředí výrazně pomohlu zvuku a atmosféře celého alba. Ze zpěvu Pavla Bobka vyzařuje velká vnitřní radost z možnosti si splnit svůj sen. Bobek vkládá do Caschových písní tu tolik potřebnou mrazivou energii starého chlapa, který zpívá svou milovanou country.

Pod producenským dohledem Luboše Maliny z Druhé trávy na CD dále vedle Pavla Bobka uslyšíte Roberta Křesťana či Pavlínu Jíšovou, v menší míře Míšu Leichta, Wabiho Daňka, Adélu Lounkovou, Jakuba Racka či Pavla Peroutku. S hrou pomohli i samotní muzikanti z Druhé trávy. 

Nové CD obsahuje čtrnáct cover verzí  písní Johnnyho Casche, které Johnnyho nejvíce proslavily, ale např. velmi známé Ring of Fire či Folsom Prison Blues zde nehledejte. Caschovy melodie doplňují citlivé české texty, na nichž se podílela celá řada spolupracovníků a autorů.

Nové Tribute album Pavla Bobka je u nás na poli country skutečnou událostí a zároveň i nevšední hudební lahůdkou. Určitě potěší jak příznivce Pavla Bobka, tak Johnnyho Casche a především milovníky staré dobré country. 

Nová deska Víc nehledám je fantastické setkání nejen po hudební stránce, ale hlavně po té pocitové, byť nad ní mladí lidé možná budou lehce ohrnovat nos, ale jak říkává klasik

"Mládí vpřed a staří na svá místa"

Pokud chcete vyslechnout všech čtrnáct písní z desky (vyjma písně Co naděláš) a dozvědět se řadu dalších informací, poslechněte si pořad ČR Pardubice - Folková pohlazení, autor Víťa Troníček, který najdete pod následujícím odkazem

https://www.rozhlas.cz/radionaprani/archiv?p_po=1626&p_pattern=&p_gt

stačí spustit jen pořad z 24. dubna 2010 

 

 

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010