Poslouchat country znamená žít country . . .

Věndy opět bodovaly na Bráně

01.12.2012 12:17

Jana a Iva Věnečkovy, část skupiny Věneband – mimo jiné profil skupiny a odkaz na jejich poslední CD jsem Vám předložil nedávno, se opět zúčastnili finále interpretační soutěže pro hudebníky do 18 let s názvem Brána. Na tomto klání mohou vystupovat interpreti jen do 18 let a tak sestry vystoupily samy ze sebe, bez kapely, pod názvem Věndy.

Opět a to již počtvrté za sebou zvítězily u odborné poroty a zabodovaly i u diváků a odvážejí si tak vedle prvního místa i cenu diváků. Přičteme-li k úspěchům i jejich vítězství v mladší kategorii (do 15 let) z roku 2007, tak Bránu posledních let ovládlo právě sesterské duo. Jana a Iva Věnečkovy vystoupily v brněnském centru Sýpka, kde se finále konalo, se třemi novými skladbami a jedno je jisté, vystoupily zde v tomto složení naposledy. Starší ze sester Jana, která je autorkou většiny repertoáru dua, mohla z důvodu věku vystoupit na Bráně naposledy.

Věndy jsou ale i Věneband, takže v tomto vysloveně rodinném uskupení ji určitě budeme vídat i nadále. Jak z odkazu výše vyplývá, skupina vydala letos své první oficiální album Všem králům a z tohoto CD a vše kolem kapely bude i 06. prosince 2012 od 19,15 odvysílán na Rádiu Proglas pořad Jak se Vám líbí.

Jana  Věnečková je určitě neobvyklý „úkaz“ na žánrovém nebi a ikdyž prohlašuje, že muziku chce dělat jen zájmově a má úplně jiné plány, čas ukáže, jak to všechno dopadne.


Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010