Poslouchat country znamená žít country . . .

Vánoční alba a jejich interpreti

26.12.2012 09:22

Vánoční čas, Advent, to jsou témata, která žádnou kapelu nenechávají v klidu. Skupina, která hraje a vydává desky se dříve nebo později „nevyhne“ tomu, aby nevydala svou desku vánoční. A to nejen termínem, ale i obsahem.

Tu zazní koledy v novém hávu, tu se objeví písně s vánoční tématikou, mnohdy se jedná o desku kombinovanou. A tak se každoročně v tomto čase potkáváme s nahrávkami a deskami od nejrůznějších interpretů.

Na mnohé z nich jsem Vás již upozorňoval dříve, např. na CD skupiny Devítka a jejich nové vánoční CD U Ježíška 9, kde se jedná o kompilaci jak klasických koled, tak koled, kdy na známou melodii je připraven nový text Honzy Brože a i písně zcela v duchu Honzova tvůrčího ducha a vzpomínání na jeho vánoční zážitky a prožitky.

Ale těch desek vyšlo mnohem více. Na trhu „potkáte“ nové vánoční písně Jiřího Smrže, Oskara Petra, amerického baskytaristy Jaymeho Lewise a skupin Yellow Sisters, či nahrávky skupiny Žalozpěv a Darebandu.

I tentokrát Vám zasvěcený rozbor doplněný ukázkami a pořadem předložil Milan Tesař ve vysílání Radia Proglas a pořadu Slyšte lidé. Jeho premiéra již proběhla včera, repríza se teprve chystá, ale u Radia Proglas jsme si již zvykli na kvalitní archiv, který nám umožňuje si pořady poslechnout v čase, který vyhovuje nám, posluchačům.

Co si Milan Tesař připravil najdete v jeho reportáži včetně časů, kdy se pořad objeví v éteru. Jeho premiérou jsem si včera ozdobil Boží hod, mohu tedy jen doporučit.

Berry

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010