Poslouchat country znamená žít country . . .

Už tady je, amnestie . . .

22.01.2013 14:36

Asi se nelze divit, že krok na odchodnou pana presidenta Klause, rozsáhlá amnestie, zahýbala pořádně národem a o nic méně i českou satirou.

Český národ je v tomto ohledu velmi pohotový a tvořivý, spousta vtipů, prezentací a klipů se obratem objevuje na veřejném internetovém prostoru a koluje doslova všemi kanály mezi prostým lidem.

Soudci či poslanci žádají přezkoumání a pan Klaus se brání tím, že až vášně utichnou, všichni doznají, že to byl krok správným směrem. I já patřím k té části národa, která si myslí, že tím slovem všichni myslel především všechny ty, kteří si zcela vědomně nakradli či podvedli nás ostatní, včetně všech vlád (ikdyž mnohdy s jejich souhlasem), na úkor hrubého domácího produktu a daňové sféry a to ve svůj prospěch či prospěch mocenské lobby, která dnes již zcela ovládla vedení tohoto státu a bude trvat mnoho let, než se z její moci následující politici osvobodí, pakliže vůbec.

Mocná ruka trhu, kterou pan Klaus vždy tvořivě podporoval a vždy důrazně prosazoval ponechání jejího volného průchodu, se opravdu moci uchopila. Nejdříve té ekonomické, posléze politické a společenské. Sice můžeme říkat co chceme, demonstrovat či se rozčilovat v nekonečných  hospodských diskuzí (ikdyž pravda, kdo má dneska na pivo, které stojí víc než dříve měsíční nájemné) , ale to je tak jediné, co asi můžeme. To vše ostatní již řídí jiní a v české povaze vždy byla zakódována jistá smířlivost a konzervatismus. A rebelanství se projevovalo jen v silných řečech a vtipech.

Asi pozorujete, že se opět vrací ono národní klišé, které jsme slýchali za komunismu (ti darebáci, zloději, stbáci, mocenčtí páni apod.), které je teď obráceno na představitele vlády, ale přátelé nemylme se, ta je jen viditelnou součástí obrovského byznysu. A kdo je nepohodlný a nebo naopak moc hrabivý, toho se lehce zbavíme. Tu nešťastná autonehoda, zbloudilý výstřel či upozornění orgánů státní moci na to, že si jeden opět nese svoji provizi v kartonu od vína.

A jiné kartony, či funkce ve správních či dozorčích radách za milionové platy – tedy legální úplatky, zůstávají nepovšimnuty, neboť tito představitelé se chovají, tak jak je jim nařízeno. Popř. dostanou tip na výhodný nákup akcií ve vhodnou dobu a hle z mašinfíry je najednou milionář.

Pomalu si začínám myslet, že amnestie je krokem Václava Klause, který s nožem na krku od této lobby musel amnestii vyhlásit, neboť k tomu byla vhodná příležitost. A nebo prostě chtěl, neboť žádná velká funkce ho již nečeká a životní náklady jsou vysoké.

A proč toto všechno mentorování. Jak rýmovačky pana Peterky a spol., kterými se již řadu let strefuje do všeho možného, který kdysi v žánru představoval určitou kvalitu a který dneska vše opět přetransponoval na obchod – viz TV kanál, za kterým stojí, nemusím, tak tato se povedla.

Ale ruku na srdce, není to protest z přesvědčení, jen využití nálad národa, tak proč se taky nezviditelnit. Kdo rychle dává, ten zůstává v paměti nejdéle. Ale to je již jiná písnička.

A k panu Klausovi – nevím, co stojí za amnestií takového rozsahu, mnozí si myslí že jen to, aby národ opravdu nasral a trochu se pomstil za útoky na svoji osobu. Zlehčujícím prvkem budiž to, že pera z významných státních aktů nekrade jen on – viz presidentská přísaha pana Obamy. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010