Poslouchat country znamená žít country . . .

Union City Grass - 100 % bluegrass

17.08.2010 21:33

Union City Grass je slovenská kapela, která hraje moderní bluegrass. Vznikla v roce 1998 z iniciativy banjisty skupiny Grasshoppers Františka Pecha a hráče na mandolínu Martina Liptáka. Dalšími členy současné sestavy je kytarista Luboš Jurkovič a baskytarista Adrián Nagy. Pravidelným hostem je dobrista Petr Szabadoš.

 Kromě kapelníka Františka Pecha začínali všichni členové souboru v legendární kapele Podval. Luboš Jurkovič prošel kapelami Grasshoppers, Fragment, Alan Milušek band, kromě Union City Grass hraje s Waterflow, s Martinem Liptákem založili kapelu Veget band.

Kapelníka Františka Pecha přivedly klasické trampské začátky v sedmdesátých letech na stopu klasického bluegrassu. Prošel kapelami Vagon, Fortegrass, Fragment, hrál se Sváťou Kotasem a s kapelou Grasshoppers vydal album Dobrá správa. Za desetiletí existence Union City Grass vydal dvě alba. První z nich pod názvem Lepší nápad mám vyšlo v roce 2001 v nakladatelství Vevet music Richarda Ciferského.

Nyní vychází vlastním nákladem album Tridsať striebrných. Na nahrávání se kromě kapely podíleli Julius Ebers – hráč na steelkytaru, Peter Szabadoš, Emil Formánek, houslista Michal Kováč a Roman Sýkora. Union City Grass jsou z Bratislavy a vystupují na spoustě festivalů, především na těch, které jsou zaměřeny na bluegrass – například Jamboree v Čáslavi, Bluegrass festival v Bratislavě, Dobrofest v Trnavě, Stupavský širák, Country Loděnica v Bratislavě. Zúčastnili se Trampské Porty a prestižního festivalu EWOB v Holandsku v roce 2003.

Kontakt:

www.ucg.sk
info@ucg.sk

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010