Poslouchat country znamená žít country . . .

Újezdské babí léto 17.08. – 18.08. 2012

08.08.2012 01:36

Další tradiční festival, opět výroční, tentokrát 20. ročník. Plnokrevně se bude hrát již od pátku 17.08.2012, to je oproti předchozím ročníkům novinka a pokračovat se bude v sobotu 18.08.2012 dalším rozsáhlým programem.

V Dolním Újezdě, kousek od Litomyšle, jsem byl naposledy na jeho 18. ročníku v roce 2010. Bylo hezky a teplo, takže jsem zde opět po delší době využil možnost koupání v areálu koupaliště, vedle kterého se festival koná.

Krásný přírodní areál, velká louka na parkování a stanování hned vedle, ikdyž stanovat se dá i přímo v areálu kempu vedle koupaliště. Vše se rozkládá v údolí na břehu říčky Desná, každoročně za festivalem stojí jeho moderátor, jednatel a dramaturg Jirka Malý.

Pohledem do programu a na plakát akce se dozvíte, že 20. - výroční ročník se koná 17.08 – 18.08. 2012 v Dolním Újezdě u Litomyšle a hrát se začíná již v pátek od 19.00 hodin.

Zahájí se bluegrassově – vystoupí Minaret ze Slaného a po nich Jindra Kejak. Tento písničkář, který byl na začátku minulé dekády hodně vidět a slyšet se jakoby odmlčel, ale opět se na podia vrací, byť zatím spíše ve svém regionu. Pokračovat bude COP, pak recitál Devítky a pátek se zakončí country bálem, který odehraje opět COP. Vše je naplánováno do 02,00 večerních či ranních - jak chcete.

V sobotu se začíná tradičně od 13,00 hodin – a účastníky čeká 9 kapel a sestav a jedna lepší než druhá. Jirka Malý prostě umí muzikanty přesvědčit a přilákat. Končit celou akci bude Žalman a spol. a pokud se pamatuji, tak Žalman snad vystupoval na všech ročnících Babího léta. Hojnou účast má i Wabi Daněk s Milošem Dvořáčkem a ani DT s Robertem Křesťanem mnohokrát nechyběla.

Zajímavá pro mne je i účast skupiny Dobrá poloha, kterou jsem blížeji zaregistroval právě na tomto festivale. Skupina se jakoby ztratila z akcí, takže mne její účast na letošním ročníku mile překvapila, neb kapela tedy stále funguje a hraje. A jelikož je festival nedaleko Pardubic, je účast Lokálky téměř nutností. Dále to budou Epíci (Epy de Mye), Jarda Samson Lenk a pražská sestava GrassRoad s převážně buegrassovým pojetím svých skladeb. Sobotní blok bude zahajovat Pavel Petran s kapelou.

Festival slaví letos 20. ročník, máte-li chvilku, mrkně te, kdože všechno za těch 20 let v Dolním Újezdě na Babím létě hrál.

Co je trochu netradiční, je uzavření areálu po skončení produkce a dokonce jeho přísná ostraha se psím doprovodem. Prostě pokud chcete jamovat, v areálu to nepůjde, vedle v kempu se zase spí, takže asi nic.

Pamatuji, že se dříve v areálu dělal oheň a hrálo se, ale ty doby jsou asi pryč. Na důvody se popř. ptejte v diskuzi na webu festivalu, ale nejspíše uslyšíte něco o hasičích, bezpečnosti a ochraně drahé zvukařské aparatury. Ale jinde to jde a dříve to šlo taky.

No a na závěr přikládám úvodní foto areálu a podia, které jsem si vypůjčil ze stránek festivalu, neb nemám své vhodné fotečky, tak snad nebude problém. A přikládám i festivalové zvadlo – plakátek, jelikož je v PDF  tak jen odkazem.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010