Poslouchat country znamená žít country . . .

Trnitá cesta – Rough and Rocky Road

08.01.2012 15:23

Složitost nového období i určitá muzikantská volnost, to vše vede k neustále novým uskupením. Někdy je tím správným impulsem společné jamování, kdy se najednou ukáže, jak nám ten či onen spoluhráč pro hraní perfektně sedí, jindy je to potřeba větší četnosti hraní, neb uživit se dneska jen hraním je velmi obtížné a tak hráči hledají nové příležitosti a hraní ve třech i více sestavách není nic mimořádného. Bohužel křížení termínů v exponovaných víkendech či obdobích pak ale zase vede k roztržkám a hádkám, kapelníci pak riskují někdy velmi mnoho. Na druhou stranu se spojené nádoby muzikantské zase přelijí a vytvoří se nová sestava, která je vždy novým příslibem.

Nakonec každá učebnice marketingu sděluje základní pravidlo, pokud se něco děje, lidé jsou ve střehu. A tak vznikají nové a nové sestavy ze starých a známých muzikantů, pro organizátory na jednu stranu trochu riziko – prostě na kapelu, kterou si lidé nedovedou zařadit přijde málo lidí, na druhou stranu nové seskupení je nová příležitost, jak oživit a nabídnout něco nového.

Asi by bylo velmi účelové muzikanty podezírat z toho, že pod tlakem doby vytvářejí nové sestavy jak na běžícím pásu, ale mnohdy to k tomu svádí. Nakonec na nejedné akci přijedou dvě auta, vystoupí 5 hráčů a v tu ránu máte k dispozici 3 kapely, které vystupují pod různými jmény, nabízejí vždy trochu něco jiného, ale ve skutečnosti v nich hrají stále stejní hráči. Snižují se náklady a zvyšují se výdělky těm šťastným.

Ale ruku na srdce, nemůžete mít ze stejných lidí tři úplně jiné žánrové kapely, ikdyž i zde vyjímka potvrzuje pravidlo.

No a proto k meritu věci, nové uskupení pod názvem Rough and Rocky Road již chvíli působí na podiích, proto si kapelu trochu představme.

Názvem nové, ale podíváte-li se do řad členů kapely, narazíte na staré matadory žánru. Nakonec kapela má své webovky, na který píše za sebe následující, cituji  . . .

Bluegrassová skupina Rough and Rocky Road se skládá z pěti dobře známých českých a slovenských muzikantů, kteří působili nebo působí v dalších uznávaných bluegrassových kapelách, jako např. Fragment, Roll´s Boys, Viagrass nebo 29 Strings. Po několika společných jam sessionech se rozhodli založit úplně novou kapelu a vybrali jí název, který v přeneseném smyslu tragikomicky definuje tento žánr – Rough and Rocky Road, volně přeloženo "Trnitá cesta", jako nejen název známého bg standardu, ale take samotná existence tohoto hudebního stylu, která pro bluegrass v našich podmínkách skutečně taková je.

Hudba Rough and Rocky Road je zaměřená hlavně na vlastní kompozice jednotlivých členů kapely, ale nevyhýbá se ani známým bluegrassovým trhákům. Charakteristickým rysem skupiny je výborný zvuk dvou sólových kytar, který v kombinaci se zvukem dobra a banja vytváří unikátní sound poměrně netypický pro klasickou bluegrassovou sestavu a přibližuje tak hudbu kapely širšímu publiku. Taktéž aranžersky se RRR snaží posouvat hranice tohoto žánru trochu dale. Dá se jednoduše říct, že jejich stylem je moderní bluegrass, respektující však jeho tradiční kořeny.

Pěknou ukázku, co staří matadoři bluegrassu umí, můžete najít zde

 A pokud Vás upoutávka zaujala, mrkněte na stránky kapely a čtěte, poslouchejte jak je Vám libo.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010