Poslouchat country znamená žít country . . .

Tóny cest

17.02.2012 15:43

O tomto hudebním cyklu jsem na těchto stránkách ještě nepsal, tak se pokusím trochu to napravit – Tóny cest si to jistě zaslouží.

Za celým projektem stojí známá ostravská trampská skupina Tempo di Vlak a jedná se o počin trvající již 10 let. V loňském roce se konal již 111. ročník. Cyklus je zaměřen na folk, country, bluegrass a trampskou muziku a na cestování. Součástí jsou nejen výstavy fotografií, keramiky, dřevořezeb, cancáků, kronik, trampských vtipů, ale i besedy s cestovateli a promítáním diapozitivů a velkoplošného videa. Ke každému večeru vychází tištěný zpravodaj, který divákům představuje a přibližuje účinkující. Tradicí se stal koláč i čaj zdarma, kterou návštěvníci obdrží o přestávce.

Pořad uvádí Libor Čenda Cenek, kterého jistě znáte jako kapelníka BG stylu, od roku 2000 do 2011 proběhlo 111 pořadů. To je již porce, která představila přes 70 skupin z celé republiky, ale i ze Slovenska či z USA.

Prvních pět let se pořady odehrávaly z KD Gama, posléze v DK Akord, kde jsou hostem dodnes.

Vystoupení jsou mnohdy příležitostí pro rozhovory a kontakt s muzikanty. Jedním z nich se odehrál i na posledním cyklu s Honzou Brožem, který zde vystupoval s Devítkou. To vše bylo ještě v době, kdy se zemětřesení u Brožů (odchod od Žalmana) vědělo snad jen v myslích aktérů.

Rohovor najdeš zde

A co jsou Tóny z cest – no přece písně na cestách, písně zpívané u ohňů trampy či tuláky, písně tiché, hrané před usínáním, písně do kroku a nebo jen melodie beze slov. A pořad Tóny z cest, to je všechno dohromady a především snaha do těch tří hodin vměstnat a ukázat, že tony z cest lze poznat, jen když se sejdou tuláci, muzikanti, cestovatelé, objevovatelé či vandráci  a společně vykročí na cesty  . . . 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010