Poslouchat country znamená žít country . . .

To si teda piš!

24.03.2011 12:25

Ve čtvrtek 10. března 2011 bylo pokřtěno nové album kapely Pavlína Jíšová a přátelé To si piš. Nové album si mohou zájemci objednat na www.jisova.cz. Album je k dispozici i v distribuci velkoobchodu.

Českobudějovická písničkářka Pavlína Jíšová má na svém kontě osm alb. Poslední dvě cédéčka natočila zpěvačka s kapelou Pavlína Jíšová a přátelé, která ji na koncertech doprovází.

Ženský element ve skupině rozšířila Pavlínina dcera Adéla Lounková. Její barva vokálu a hudební cítění dokresluje a podtrhuje matčin výraz. Na hudební scéně se tak objevuje nevšední pěvecká dvojice tvořená matkou a dcerou. Kytary obou žen doprovází hráč na kontrabas Pavel Peroutka (mimo jiné člen bluegrassové kapely Reliéf) a stylově vícerozměrnou energii přináší sestavě kytarista Jakub Racek (mimo jiné člen bluegrassové kapely Monogram). Oba pánové jsou navíc skvělými vokalisty – pěvecký projev kapely získává pestrou, plnou a originální barvu.

Hudební formace Pavlína Jíšová a přátelé ve složení
Pavlína Jíšová ( kytara, zpěv)
Adéla Lounková ( kytara, zpěv, irské flétny)
Jakub Racek (elektrická kytara, zpěv)
Pavel Peroutka (kontrabas, zpěv)

nabízí veřejnosti nové album s názvem To si piš. Na novém projektu najdete 14 původních písní. Do autorské dílny přispěli všichni členové kapely a každý z nich má na albu i sólový pěvecký prostor. Kytarista Jakub Racek se výrazně podílel na aranžmá nových písní a zhostil se role producenta. Kontrabasista Pavel Peroutka se opět ujal role vydavatele jako u předchozího alba Blázen tančí dál. Některé texty přinesl kapele Zbyšek Raška, se kterým Jíšová spolupracuje už několik let.

Předchozí album Blázen tančí dál bylo víceméně studiovým projektem. Nové album To si piš pravdivě vypovídá o současné podobě sestavy Pavlína Jíšová a přátelé. Písně byly napsány během dvouleté spolupráce kapely, některé z nich byly představeny i na koncertech. Na albu nejsou žádní hosté, na nahrávkách zazní nástroje všech členů kapely. Album To si piš mapuje hudebně i autorsky kapelu Pavlína Jíšová a přátelé tak, jak ji můžete slyšet na koncertech. Do repertoáru koncertu patří samozřejmě i starší písně.

Pavlína Jíšová prezentuje písničky z hudební scény folk & country stylu v pořadu Folková jíška Pavlíny Jíšové v Českém rozhlase v Českých Budějovicích. S těmito pořady souvisí i živé koncerty v rozhlasovém hudebním studiu natáčené jihočeskou televizí Gimi a českobudějovickým rozhlasem za účasti diváků. Zájem o písně Pavlíny Jíšové dokládá autorská spolupráce s Věrou Martinovou, Marií Rottrovou a Pavlem Bobkem.

Rozhovor kolem desky - jak vznikala a co vše s tím bylo spojeno můžeš číst   tady

a další postřehy k CD může počíst   tady

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010