Poslouchat country znamená žít country . . .

Tipy na víkend 18.06. - 20.06. 2010

17.06.2010 15:45

Máme tady další tipy na tento víkend. V plném proudu běží MS ve fotbale, také počasí opět hrozí dešti a spíše chladnějším průběhem víkendu, to však neubírá na akcích, kam vyrazit za muzikou a dobrou zábavou v duchu country, folku či bluegrassu.

Již dnes, ve čtvrtek, můžete vyrazit na klasické hraní do Puppa Baru ve Zlíně, hraje se zde každý čtvrtek. Kdo chcete spíše oficiální vystoupení, můžete na Wabiho Daňka do Reduty v Uherském Hradišti. V rámci festivalu Folkoláček se zde od čtvrtku až do soboty hraje, viz pozvánka dále.

V pátek máte možnost jít na kapelu Irish Dew na hotel Ogar v Pozlovicích, pokud na ni nechcete vyrazit v sobotu večer na Sopu ve Zlíně. Možná ale máte v sobotu jiný program a tak možnost vidět kapelu již v pátek na Ogaru přivítáte. Kdo je Irish Dew a co od ní čekat, pokud neznáte, nahlédněte na pozvánku např. i zde na našich webových, jen v jiném příspěvku.

V pátek se v rámci festivalu Folkoláček v Uherském Hradišti opět hraje na Redutě. V tento den si přijdou na své příznivci kapel Jablkoň ,Goodfellas či dua Hukl.

Sobota v nejbližším okolí nabízí buďto kapelu Irish Dew ve zlínském hudebním klubu Zelenáčova šopa. Pokud si chcete spíše zazpívat a poslechnout ty své známé a oblíbené písně, vyražte na klubovnu jezdeckého klubu Zlín, v sobotu se zde bude hrát ve stylu country, folku, bluegrass či trempírny.  

A nebo můžete opět do Reduty v UH a prožít večer s kapelami I.C.Q.,Jaroslav Hutka, Hop trop, Jiří Černíček. Co byste raději s dětmi do přírody, pak na Ranči v Kostelanech probíhá klasický dětský den se spoustou atrakcí a bohatým programem včetně výletu do Pohádky.

Pokud máte raději spíše country, bluegrass či folk rock, jděte do MKZ Jarošov – Amfiteátr u Moravy. Od 20,00 hodin zde hrají – country bluegrassoví Telegraf, kapela Helemese – folkové, ale dle názorů členů kapely i trash, combat, folk fightové, folk metalové či folk rockové hudební uskupení a kapela 12:PIET – hudební uskupení z Nivnice, hrající alternativní styl.

Neděle Vám pak přináší lahůdku v podobě koncertu kapely Čechomor na Ogaru v Pozlovicích. Dlouho se majitelé pokoušeli sem kapelu dostat a podařilo se to až nyní, takže kdo máte rádi Čechomory, nepropásněte tuto šanci.

Když jsme ve zvaní v regionu tak příští čtvrtek 24.06. 2010 proběhne koncert kapely Čechomor, AG Fleku a vystoupení  Bolka Polívky v zahradách zámku v Holešově, či  v Brně na nádvoří Staré radnice vystoupí ve středu 23. června folkové skupiny Mošny a Epy de Mye.

Od tohoto čtvrtku až do této neděle pak probíhá další kulturní lahůdka Valašský špalíček – záležitost nejen hudební.

A pokud raději spíše od folku k folkloru, pak se vydejte na festival Darebandfest 2010 – pozvánku s programem najdete na tomto webu taktéž.

A pokud máte nějaká Eura pak je můžete utratit v Radimově na Radimovské šopě.

Celý víkend je ale protkán i řadou festivalů konajících se po území celé republiky. Pokud si z našeho regionu chcete udělat krásný hudební víkend, lez doporučit Pardubicko.

Již v pátek zde začíná skvěle obsazený a velmi slibující festival Folkové chvojení - festival začíná v pátek již od 17,00 hodin a nabízí hned několik pecek – ale v podstatě celý program je jedna velká pecka, těžko vyzvednout některou kapelu nad ostatní – všechny jsou skvělé – tak jen telegraficky – v pátek Modrá nota, Madalen,  I.C.Q.,Stránící a Míra Ošanec, Žamboši, Věra Martinová a Jimie Marshall, Žalman a spol. V sobotu vše začíná již od 11,00 hodin a vypisovat zde všechny účinkující, toť výpis hvězd českého folku a příbuzných žánrů – jen namátkově – HOP Trop, Wabi Daněk a Miloš Dvořáček, Nezmaři a Miki Rywola, Marien, Robert Křesťan a Druhá tráva, Epy de Mye atd.

A opět jen kousek západněji můžete na festival Mýtina 2010, podíváte-li se na seznam účinkujících opět je z čeho vybírat.

V nedaleké Čáslavi se koná ryze bluegrassový festival Jamborre v Čáslavi. I zde se začíná již v pátek a znalcům bluegrassu není třeba představovat kapely jako Wyrton, Blanket, Album, Křeni, Nová sekce či Poutníci. V sobotu pak již od 10,15. Zase přehlídla BG špičky  - BLACK JACK, SUE THOMPSON & Brandejs Band, G-RUNS´N ROSES, SVAŤA KOTAS BAND 21:10, MONOGRAM , RELIÉF a celá řada dalších.

A v neděli se v Pardubicích můžete zastavit na Hudlovačce, vstup zdarma a kapel také přehršle. Prostě Pardubicko tento víkend vystřílelo všechen prach.

Tím však přehled festivalů a akcí taktéž nekončí. Dále ale jen telegraficky:

: Němčický klíč – sobota 19.06.2010 areál zámku nebo kulturní dům, dle počasí

: Country fontána – ryze pražská záležitost na závodišti v Chuchli, sobota 19.06. 2010

: Respect festival – taktéž Praha – sobota 19.06. 2010

: Křesťansko folkový festival v Náměšti nad Oslavou u Brna, pátek, sobota, neděle

: FC Festiválek – Habřinka, sobota 19.06.2010

: Smiřický hrnec - sobota

: Country koza 2010 - Třebíč

Tak pěkný a pohodový hudební víkend

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010