Poslouchat country znamená žít country . . .

Tip na víkend 11.06. - 13.06. 2010

10.06.2010 17:10

Tento víkend je akcemi přímo nabitý a to jak těmi v nejbližším okolí, tak i vzdálenějšími. Konají se vystoupení a festivaly nejrůznějšího ražení, každý si může vybrat dle své chuti a zájmu.

Již dnes večer můžete opět zavítat do zlínského Puppa Baru, opět se hraje ve stylu country, bluegrassu, folku či trampské písně, začíná se 19,30 a konec je vždy otevřen, zpravidla se ale končí hluboko po půlnoci.

Zítra, 11.06.2010 máte možnost vyrazit na hotel Ogar do Pozlovic a poslechnout si legendu, byť opět v omlazeném složení, Poutníky. Kapela na Ogaru vystupuje pravidelně a bližší informace najdete k vystoupení zde - www.ogar.cz.

Neméně zajímavá akce se bude 11.06. 2010 konat v Přerově, klubu Teplo na Horním náměstí od 19,00 hodin. Domácí kapela, organizátoři celé akce, zde pořádají svoji další Vandrkáru, hudební akci, kde si zvou zajímavé hosty.

Zítra se můžete těšit na Špunty - dneska již vyzrálou folkovo -trampskou sestavu se spoustou krásných písniček  - https://www.spunt-prerov.com/, dále manželské duo Blanka a Honza Adamcových (housle, kytara) doplněných Honzou Dobiášem (basová kytara) - https://www.amulet.ic.cz/  - co by kapela A.M. Úlet.

 Pardubickou kapelu Marien v čele s Víťou Troníčkem - https://www.marien.cz/uvod.php  a velmi zajímavým hostem bude "zpívající právník" Ivo Jahelka - https://www.ivojahelka.cz/, kterého jsem neviděl a neslyšel již řadu let. Po celkem aktivní kariéře se Ivo dal na právnickou praxi a k hudebnímu dění se vrací zpět po letech.

Vandrkára měla být původně na zámeckém nádvoří, Špunti ale měli velkou obavu z počasí a tak vše přesunuli do klubu Teplo - je to velký sál pro 350 lidí na Horním náměstí v Přerově. Dnešní počasí by asi více nahrávalo hraní venku, ale kdo to mohl vědět ? Každopádně na akci si můžete na stránkách kapely Spunt rezervovat lístky. Funguje to spolehlivě, mám to vyzkoušené, ale sál je dost velký, myslím si, že dostat se do sálu by neměl být problém.

Pokud se nevydáte na žádný hudební festival a budete si užívat teplého a krásného sobotního počasí, můžete v sobotu večer vyrazit na Biofarmu u Vránů - Zlín Příluky nad Tescomou - kopec Jurý.

Od 19,30 zde budou vystupovat dvě bluegrassové kapely - Svaťa Kotas Band (Svaťa je bývalý Poutník, skvělý banjista, autor řady skladem a muzikant tělem i duší, dneska obklopený neméně nadšenými a dobrými spoluhráči - https://www.skband.cz/ a zlínská sestava - kapela Podjezd - www.podjezd.cz,  v čele s kapelníkem Martinem Čurdou Juříkem.

Podjezdi hrají, jak sami uvádějí, bluegrass & akustic & country muziku, pro bližší představení se jedná o velmi příjemné melodie a písničky od nejrůznějších autorů časem prověřených, většinou s vlastními českými texty. Kapela teď trochu zápasí s personálními obměnami, ale vystupuje, takže asi již vše dořešeno. Každopádně obě dvě sestavy mají na zlínsku silné fanouškovské zázemí, takže pokud vyrazíte na tuto akci, vyrazte raději dříve, bude určitě plno.

V neděli pak můžete opět jít na skvělou muziku - kapela Nezmaři  - https://www.nezmari.cz/, v plné sestavě vystupuje od 20,00 hodin na Ogaru v Pozlovicích.

Akce konané v sobotu 12. června 2010:

: Tím ale přehled akcí v regionu zdaleka nekončí. Na Rackové, hřiště, se bude konat 12.06. 2010 již pátý ročník festivalu Rackovské vítání léta  - https://www.spz-rackova.unas.cz/index.php?s=news. Program začíná ve 13,00 hodin a vedle soutěže dětská superstar zde zahraje kapela Jazzubss, Budoár staré dámy z Brna, Psí vojáci z Prahy, Gentlemans club z Hranic na Moravě a další.

: Jen o pár kilometrů západněji v areálu WLW Malenovice se koná Zlín fest Rock, ale to je již jiný šálek kávy.

: Ten určitě největší festival, na který máme blízko je otrokovický Majfest - již sedmý ročník  - https://www.majfest.cz/. Vystoupí zde řada soutěžících ale i hvězd, bluegrassová kapela COP, trampský Vota Kiďák Tomáško, otrokovický písničkář Ziggy Horvát a celá řada dalších. Podrobný program i s časovým rozpisem najdete na stránkách festivalu. Festival se koná v areálu MO MRS v Otrokovicích na Štěrkovišti. Počasí slibuje, že se možná i vykoupáte v přírodním koupališti, které je hned vedle. Místí tzv. Štěrkáč znají velmi dobře. Festival má dobré zázemí a organizaci, v minulosti měl vždy velmi kvalitní nazvučení, po skončení bude oheň a jam až do rána, pokud bude chuť a počasí dovolí hrát venku u ohně.

: Ryze Country festival se bude v sobotu konat v nedalekých Němčicích nad Hanou  - https://www.ddmorion.cz/countrybal/index.php?nid=8251&lid=CZ&oid=1678395 - od 14,00 hodin vystupují kapely Náhoda, Drops, The Log, Jane Country, Blaf, Akáda - přehlídku zakončí klasický country bál.

: Olšovecký hudební rybníček má taky velmi silné obsazení a taháky v podobě Nezmarů, Žalmana ve dvou podobách (Žalman a spol. a starý Žalman), vsetínský Dareband, countryoví Gympleři, kteří budou hrát i country bál večer, olomoučtí Přátelé a další, jen nahlédněte https://www.countryolsovec.huu.cz/

: V Nivnici koná Coutry taneční soubor Kentucky setkání amatérských country tanečních skupin, od 15,00 hodin vše vypukne a bude zakončeno country bálem, detaily najdeš zde - https://www.gavalasport.cz/trasy/fotogalerietrasy/country/zetko/prehlidka.html

: Střelické strunobraní začíná již v pátek od 18,00 hodin a pokračuje v sobotu už od 10,00 hodin dopoledne, zase spousta doprovodných akcí a muziky, blížeji zde  - https://www.strelickestrunobrani.cz./index.php/program

: Velmi lákový program má i festival Jablonský Medvídek, konaný v Jablonné nad Orlicí, hraje se již od pátku a pokračuje v sobotu, sestava je velmi silná a nabízí se tradiční jam u táboráku - byl jsem loni a mám na toto velmi dobré vzpomínky.

 I letost budou Marieni, Epy de Mye k tomu Wabi Daňěk s Milošem Dvořáčkem, Hluboké nedorozumění, Bezefšeho - dovete si u ohně na jamu představit dneska silnější sestavu než slibují - Víťa Troníček + celí Marien, Klokan a Jepťák z HN, Lukáš + Honza + Lucka z EdM, a např. Wabi s Milošem, no loni to fungovalo skvěle. O medvídkovi vše zde -  https://www.jablonskymedvidek.cz/

: Kdo jste nebyli na Potlachu u Stráníků, někdy si tam zajeďte, úžasná atmosféra a prostředí, pro nás Moraváky ale opravdu velmi z ruky.

https://potlach.stranici.cz/view.php?cisloclanku=2009010009

A dál jen telegraficky :

: Country Piknik v hospodě U Černého kohouta na Kamionce v Třinci, od 13,00 hodin.

: Křenovický rakovec  - https://www.careta.cz/rakovec/

: Country Fest Miroslav - Miroslav u Znojma

: Setkání country kapel Hubertka -  https://www.hubertka.estranky.cz/

: Novojičínský šišák  - https://www.mksnj.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=308&Itemid=94

: Žďárecké parohy 2010 sobota 12. června - 13:00 Letní kino Žďárek u Libouchce, okr. Ústí nad Labem
Mirek Paleček, Duo Durango, František Nedvěd mladší, Náplava, Workers, Bajpas, Pohoda, Žďárek

Přeji Vám krásný hudební víkend, vyberte del své chuti a nálady a možnostem  !

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010