Poslouchat country znamená žít country . . .

Supraphonline - bude další pokus legálního prodeje hudby přes internet úspěšný?

25.11.2011 17:03

Platforma Supraphonline.cz, jejíž chystané spuštění dnes zveřejnil autorský tým na tiskové konferenci, umožní stahovat nahrávky ve formátu mp3 (320 kbps) i v bezztrátovém FLACu. Cena jedné písně se pohybuje mezi patnácti a pětadvaceti korunami, jedná se tedy o výrazně levnější alternativu k iTunes. Digitální katalog Supraphonu nabídne běžný i raritní obsah bez jakéhokoliv technologického omezení. Od 24. listopadu budou moci fanoušci a fanynky české hudební produkce zakoupit až 2608 alb v žánrech populární i klasické hudby a mluveného slova.

"Náš projekt se nesnaží konkurovat jiným servisům," vysvětluje snahy New Business Manager Supraphonu Antonín S. Milata a dodává: "Vytváříme smysluplnou alternativu digitálního obchodu, upravenou podle potřeb zákazníků našeho vydavatelství a ostatních fanoušků české hudby. Jednou z hlavních výhod Supraphonline.cz je to, že je kompletně v českém jazyce."

 Na rozdíl od iTunes cílí Supraphonline na starší a anglicky i technologicky méně gramotné publikum. I proto je celá platforma jednoduše, komfortně a přehledně zpracovaná. Zákazníci Supraphonu jsou často hudební fajnšmekři a požadují maximální přísun podrobností k jednotlivým albům a písním, což potvrzují slova Antonína S. Milaty. "U jednotlivých nahrávek najdete mnohem rozsáhlejší informace o jednotlivých autorech, hudebnících, kteří se na nahrávce podíleli a další podrobnosti, které nejsou v obdobných prodejnách obvyklé."

 Úhrada zakoupené hudby bude probíhat hned několika způsoby. Kromě standardní platby mobilním telefonem, platebními kartami či bankovním převodem využívá platforma Supraphonline i služeb PayU (rychlý převod na účet v reálném čase) a SuperCASH (hotovostní platba prostřednictvím terminálů SAZKA). Zákazníci mohou peníze zaslat i poštovní poukázkou anebo si předplatit kredit v rámci účtu na Supraphonline. Výrazným krokem vpřed je pak plná kompatibilita s účty na sociálních sítích a Googlu, pro používání služby Supraphonline tak nebude třeba žádných dalších registrací.

 Oproti MusicJetu se v případě Supraphonline nejedná o streamovací službu, klienti tak budou mít možnost stáhnout si hudbu do svého počítače a jinde. Při srovnání s iTunes hovoří pro Supraphonline nejen výhodnější cenová politika, ale i nepoměrně širší výběr tuzemské hudební produkce z dílny Supraphonu. Jeden příklad za všechny - vůbec poprvé budou mít fanoušci Hany Hegerové od 24. listopadu možnost získat všechna její alba v digitální podobě legálně.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010