Poslouchat country znamená žít country . . .

Střelické strunobraní 12.06.2010 - pozvánka

10.06.2010 07:20

Ve dnech 11. a 12.6. 2010 se ve Střelicích u Brna koná již poosmé festival nazývaný Střelické strunobraní. Jedná se o odrůdovou přehlídku kapel řazených do folk a country, i když upřímně řečeno, nejeden z letošních vystupujících by obstál například na rockové, etno a jiných scénách.

Festival bude zahájen v pátek 11.6. 2010 v 18:00 na scéně Vesničko naše středisková, kde se v soutěži O KORUNovacY „utkají“ kapely místní a z blízkého okolí. Lazaři,P antofláči, T.K.Kati či Omičtí Bardi zajisté potěší každého milovníka country a trampské muziky. Páteční večer završí countrybál s kapelou Krtek s výukou country tanců.

Sobotní hudební program v 10:00 zahájí letos premiérová scéna Betlém, kde se představí písničkáři – Jitka Glosová, Jiří Monty Motyčák, Ivo Cicvárek, Lada Hiclová Šimíčková, Pavel Pokorný, Kosma Šimíček nebo také Martin Evžen Kyšperský.

Ve stejný čas bude zahájen též bohatý doprovodný program. Těšit se můžete na Vernisáže – vystavovat budou fotografové, malíři, dráteníci, loutkaři, ilustrátoři a spousta dalších šikovných lidiček. Dále na Vás čeká Jarmark řemesel, kde se budete moci na vlastní oči přesvědčit o šikovnosti kovářů, tesařů, keramiků, košíkářů a mnohých dalších. Tesáním pro věky vznikne přímo před očima návštěvníků Kříž, na kterém se budou podílet i místní umělečtí kováři. Ve stejnou dobu bude vrcholit Sympozium řezbářů organizované obcí. Pro děti je připraven Dětský den se spoustou her na motivy pohádek, malování na obličej a další.

Hudební program pokračuje od 13:00 na soutěžní scéně Regionální, kde Milan Tesař uvede ostřílené skupiny Ibatak, Bonsai č.3, Acoustic Irish, Model bazaar a Nevermore a Kosmonaut.

Na závěrečném Galavečeru - na scéně Letem světem se postupně představí slovenský Kofein, Andělem ověnčení Žamboši a nevšední Jananas. Další známou tváří bude zajisté členka Spiritual kvintetu Irena Budweiserová, která vystoupí se svou kapelou Fade In. Pestře uvitou hudební kytku doplní folkrocková Bujabéza a bluegrasový Sakrapes. Po jejich vystoupení ale ještě přijde poslední hudební překvapení.

Věříme, že hudební nabídka svojí kvalitou a nasazením andělsky osloví nejen nás. Vždyť - Žamboši a Martin Evžen Kyšperský - zvítězili ve svých kategoriích a získali Cenu akademie populární hudby Anděl 2009. Dále věříme, že doprovodný program vás zaujme a rozptýlí. Domácí atmosféra a dobré občerstvení Vás pak přilákají 11. a 12.6. do Střelic u Brna,

Další informace si můžete přečíst: www.strelickestrunobrani.cz.

Další informace si můžete poslechnout ve vysílání Radia Proglas v pořadu Jak se Vám líbí 8.6.2010 v 16:50

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010