Poslouchat country znamená žít country . . .

Skupina Bran a nové CD En concert

18.09.2010 12:50

Bran, to je šest hudebníků, kteří přinášejí do střední Evropy to nejlepší z bretonské hudby.

Seskupení okolo Dewiho Pajota, zpěváka a hráče na klarinet, whistle a bombard, který přijel ze své rodné Bretaně, aby spolupracoval s pěti českými hudebníky. Kapela, jejíž hudba se pohybuje na rozhraní tradice a současnosti, mezi hledáním kořenů i hudebním kosmopolitismem, pokřtí 21. září 2010 ve 21:00 v pražském Lucerna Music Baru své nové, živé album En concert. Na něm opět nalezneme hudbu keltské Bretaně – tradiční tance a písně s mystickým nádechem, ovlivněné starými bretaňskými legendami, dobrodružstvím, melancholií a průzračností zpěvů moře.

V bretonštině bran znamená havran, posel z keltských legend. Ten, který přinesl na svých křídlech do střední Evropy keltskou hudbu a na pobřeží Atlantiku východní vítr. Prostřednictvím bretonštiny a francouzštiny Bran navazuje na tuto tradici sdílení a výměny.

Album En concert představuje v živých verzích, natočených letos na moravském turné, to nejlepší z tvorby skupiny. Navíc přináší tři úplně nové skladby, které dosud nebyly nikde zaznamenány.

CD vydává nový label Keltskahudba.cz, který se orientuje nejen na keltskou hudbu, ale také na world music a nezávislou hudební scénu vůbec. V Lucerna Baru vystoupí Bran v sestavě Dewi Pajot - zpěv, bombard, klarinet, whistle, Vojtěch Jindra - akustická kytara, Tomáš Görtler - akordeon,  Robert Fischmann - příčná flétna, whistle, Petr Tichý - kontrabas, Tokhi - perkuse. Hosty skupiny budou bretonský zpěvák Frédéric Jacq a jeho bretonsko-slovenská sestava Roc’hann, která vystoupí jako předskokan.

21. 9. 2010, Lucerna Music Bar, Praha, 21:00
host: Frédéric Jacq
support: Roc’hann (F/Sk)

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010