Poslouchat country znamená žít country . . .

Silent Night acapella by David Vostry

28.12.2012 00:18

Tato světoznámá koleda je na netu k mání ve stovkách verzí. Co je na této verzi trochu jinak je skutečnost, že oni čtyři sobě podobní mládenci jsou vlastně mládenec jeden. A to mládenec, který má k nám Čechům a fanouškům zvláštní vztah.

David Vostry je z kanadského Edmontonu. Narodil se tam v roce 1988, jeho otcem je muzikant Áda Vostrý, který si vzal zpěvačku Lenku Slabou, natočili spolu povedené album Venkovanka (vydal Zdeněk Vřešťál) a počali dceru Leničku (dnes má 23 let), s kterou Lenka posléze za Ádou do Kanady odletěla.

David studuje v Praze Státní konzervatoř a dokonce si zazpíval i s Evou Pilarovou. Jinak v Edmontonu mají rodinou kapelu Vostrých, která se mimo jiné vyznačuje i tím, že mají krásnou a velmi dobrou zpěvačku Lenku.

Vzpomínáte si na Lenku Slabou, zpěvačku jihlavských Střepů, posléze Nezmarů (1985 – 1988), kterou jsme mohli na počátku devadesátých let slýchávat v řadě kapel (Žalmanův spol. či Spiritual Kvintet).

Já si ji pak vybavuji, když se v České republice objevila později v doprovodu dvou kanadských kolegyň – Susan Crowe a Katherine Wheatley na turné, ze kterého vykrystalizovala i krásná deska, která stále patřím k mým nejoblíbenějším – Živě v Telči a Brně 2001, kde Lenka zpívá společně se Susan a Katherine.

Jak se někdy osudy protnou a převrátí, zajímavé.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010