Poslouchat country znamená žít country . . .

Sheryl Crow se vrací ke kořenům

05.08.2010 18:34

 

Vzpomínáte si na její vystoupení v Telči a pak na dalších festivalech společně s Lenkou Slabou a svou kolegyní ?

Americká zpěvačka Sheryl Crow se vrací po více než dvouleté pauze s novým studiovým albem. CD se jmenuje 100 Miles From Memphis a obsahuje 12 nových písní. 

Nové písně pro Sheryl Crow produkovalo duo Doyle Bramhall II a Justin Stanley a jak sama zpěvačka uvádí, šlo o naprostu novou zkušenost. Interpretka a členové její nové doprovodné kapely totiž nejprve během dne skládali a nahrávali u nových písní hudbu a následně zpěvačka večer ke skladbám vymýšlela text. „Připadala jsem si jako ve škole, kdy musím mít opravdu ve velmi krátké době hotové všechny domácí úkoly,“ dodává s úsměvem osmačtyřicetiletá autorka.

Deska 100 Miles From Memphis, která se od dosavadní produkce Sheryl Crow dosti liší, obsahuje 10 autorských písní a dvě coververze. První předělávkou je hit Terence Trent D’arbyho Sign Your Name, v jehož nové verzi Sheryl sekunduje Justin Timberlake. V druhé coververzi si zpěvačka dovolila sáhnout po repertoáru The Jackson 5, z něhož si vybrala klasiku v podobě písně I Want You Back. Mezi hosty alba vedle Timberlakea dále najdeme například Keitha Richardse z Rolling Stones nebo muzikanta, který vystupuje pod pseudonymem Citizen Cope.

Nevšední název desky, která je v diskografii Sheryl Crow sedmou v pořadí, má pro interpretku zásadní význam. „Vyrůstala jsem v malém městečku zhruba 100 mil od Memphisu a název desky tedy vyjadřuje úplně vše, čím dnes jsem. Nejen můj vkus, co se hudby týče, ale i to, jak se dívám na svět. Hudba, která vychází z této části světa, je velkou částí mě samotné a je asi tou největší inspirací proto, co a proč dělám,“ dodává na téma nové desky zpěvačka, která se tak na novém CD vlastně vrací ke svým nejen hudebním kořenům.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010