Poslouchat country znamená žít country . . .

Sezona ve Vlksicích vyvrcholí Koubkem, Kelty i střelbou z kuší - 25.09.2010

25.09.2010 11:24

Na renesanční tvrzi ve Vlksicích na Písecku vyvrcholí v sobotu 25. září série akcí, které prodloužily tamní turistickou sezonu. „Po dvou víkendech s divadelním spolkem Kašpar se na starobylém místě se silným geniem loci představí od 17 hodin folkoví klasici Nezmaři, písničkář Václav Koubek, flétnový soubor Třeboňští pištci a volyňští Shivers, hrající směs irské a keltské muziky, kteří letos získali hlavní cenu na prestižním festivalu Zahrada. Program doplní historické hry pro malé i velké,“ řekl Pavel Barnáš, hlavní organizátor a ředitel festivalu Okolo Třeboně.

Přímo v prostředí renesanční tvrze nedaleko Milevska se rozezní úderem páté hodiny odpolední tóny Nezmarů, jihočeské  folkové klasiky. Třeboňští pištci vedení Václavem Šimečkem navodí tu správnou atmosféru přes gotiku a renesanci až po Beatles. Keltskou a irskou pohodu s mnoha originálními nástroji včetně bubnu bodhránu přinese volyňská kapela Shivers a nové album Avé přiveze chotěmický písničkář, herec a spisovatel Václav Koubek.

Hudebníci tak navážou na divadelní spolek Kašpar, který o předchozích víkendech přilákal na tvrz stovky lidí díky svým představením Cyrano a Hamlet. ,,Je to závěrečná akce celého cyklu, a i proto bude nejrozsáhlejší. Rádi bychom rozšířili kulturu do dalších míst na jihu Čech a využili zkušenosti z pořádání kulturního multižánrového festivalu Okolo Třeboně, který má již tradici dlouhou 19 let,“ uvedl Pavel Barnáš.

Program doplní renesanční šerm a tanec v podání souboru Collegium 1570 a volné chvíle mezi přestavbami pódia vyplní také soubor starých tanců Calyculus z Jindřichova Hradce. „Myslíme i na naše nejmenší, kteří si budou moci od 16 hodin vyzkoušet, co je to střelba z kuší, seznámit se s dávnými zbraněmi či se zapojit do zajímavých historických her. Připravujeme i ukázky z historických řemesel. Pan kovář, který bude ukazovat, co umí s kladivem, slíbil, že vyrobí pro děti upomínkové předměty,“ doplnil Pavel Barnáš.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010