Poslouchat country znamená žít country . . .

Sbírka trampských domovenek

05.08.2010 18:40

Sbírka trampských domovenek a jiných atributů.  Autoři Zdeněk a Olga Moidlovi.
Technické údaje knihy: formát A4, tvrdé desky, 196 stran, kvalitní papír, malý náklad, cena 600,-Kč (bez poštovného)..

atelier.rosa@seznam.cz  

Křest výše uvedené knihy se konal v květnu 2010 ve východních Čechách. Na křtu knihy jsem nebyl, ale jeden výtisk se mi dostal do ruky. Na rozdíl od jiných knížek,  které jsem zatím viděl, (bohužel moc jich nebylo), je kniha stavěná spíše na grafice, než na textech. Tisk je barevný a opravdu kvalitní. Také vazba v pevných deskách zaručuje, že z ní po několika listováních nevznikne salát.
A co v knize najdete?

Přes sto stránek, (asi polovinu knihy), tvoří kvalitní obrázky domovenek a vlajek. Jsou jich asi 3 tisíce, a  tak jsou uspořádány co nejúsporněji.. Na několika stránkách naleznete šerifské hvězdy, indiánské nášivky a jiné atributy. Další stránky zabírá výběr fotek dokreslující tramping a známé  i méně známe osobnosti trampingu.

Textová část knih, podává přehled historie trampingu u nás, doplněný o fota dokumentů, plakátků, zvadel,… Také zde naleznete něco z názvosloví  a regulí trampingu. Nejobsáhlejším textem je seznam trampských osad v Česku i na Slovensku , seznam zkratek trampských sdružení,…

Prostě nádherná, vázaná kniha, pro osobní potěšení nebo i jako dárek. 

Z hlediska  mých snah, „trochu se v tom vyznat“,  mě trochu zklamalo, že fotky ze života trampů nejsou popsány. Ale vím, že při dnešních zákonech o ochraně osobních údajů, je popisování fotek  ošemetná záležitost. Nemluvě o tom, že většina  trampů pamatuje i „staré dobré časy“ tj. zvláštní zálibu STB shromažďovat tyto údaje. (:o((  Dnes to jsou zase nenechavci, kteří by si rádi obohatili své sbírky placek apod., nebo je  směnili za nějakou kapalinu. Tak nebo onak se najdou kritici popisování, nebo  nepopisování fotek. Proto autor použil zásadu, že když už dostat vynadáno, je méně pracné nepopisovat. (:o))  

A cena? Někomu se může zdát vysoká. Je to moc.? Ale odpovězte si na otázku: Kolik vás stojí  odpoledne v pivce? A co vám po něm zůstane?

Z mé profese vím, že cena je porovnatelná s brožovanými výtisky příruček na obsluhu počítače nebo nějakého software, (a to vycházejí v mnohem větším nákladu), a které můžete po  půl roce  vyhodit, protože už je na trhu nová verze programu, nebo z příručky máte salát. Za srovnatelnou cenu vám zůstane kvalitní vázaná knížka, která vydrží i pro vaše potomky a bude stále platná.

Punťa

P.S. Kamarád Britt mi sdělil, že ještě pár kusů má  na skladě.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010