Poslouchat country znamená žít country . . .

Rozehraj, písničkový pořad v režii folkové kapely Sedm nedostatečných

24.11.2011 10:37

O kapele Sedm nedostatečných najdete v historii webu odkaz na recenzi CD, nyní přikládám pozvánku na akci, která není ojedinělou, ale má svá pokračování, a tak může být informace o ní pro regionální nadšence přínosná.

Písničkový pořad ROZEHRAJ pořádá „Sedm nedostatečných“ pravidelně a jako hosty si zve své hudební přátele z různých koutů Čech. V minulosti se v něm představilo Duo My Tři, Žamboši, Duo Komáři, Sekvoj či písničkář Michal Vaněk.

24. listopadu 2011 od 20.00 hodin se v plzeňském Hifiklubu na plzeňském náměstí odehraje již 6. díl tohoto hudebního pořadu. Sedm nedostatečných tentokrát přivítá jako hosta kapelu Epy de Mye, která se z folkové parkety stále více přiklání do rockového hábu. Nakonec si ukázky jejich poslední tvorby můžete poslechnout i na portálu Folk Time přímo u profilu kapely (Multimedia – MP3 a Epy de Mye), či přímo na webových stránkách kapely Epy de Mye s odkazem na Bandzone.

Přijďte tedy 24. listopadu ve 20:00 hodin do Hifi klubu na plzeňském náměstí a nechte v sobě rozehrát tu správnou strunu.

Skupina Epy de Mye vznikla v roce 2005 jako akustické trio. Ve složení Jan Přeslička (kytara, zpěv), Lukáš Kazík (kytara, zpěv) a Lucie Cíchová (kontrabas, zpěv) kapela dokázala nakazit posluchače muzikantským souzněním, charismatem, energií a silnými písněmi. Díky tomu se brzy dostala do povědomí dramaturgů a začala být pravidelně zvána na hlavní pódia folkových i multižánrových festivalů jako Zahrada, Prázdniny v Telči nebo Okolo Třeboně, z nichž si odnesla řadu ocenění. Kapela má za sebou živé koncerty pro rádia i Českou televizi a její debutová deska Stopy nezmizí (Good Day Records) je příznivě hodnocena a oceňována kritikou.

O zájmu posluchačů svědčí fakt, že první náklad 1 000 kusů se rozprodal již během prvního roku. Deska v roce 2008 získala 4. místo v žánrových cenách Anděl. V roce 2010 nastaly v kapele personální změny. Po odchodu Lukáše Kazíka do kapely přichází kytarista a zpěvák Dušan Vainer a později také zpěvák, kytarista a hráč na cajon Mirek Vlasák. Akustický zvuk je obohacen o rytmiku a elektrické kytary, vznikají nové písně a kapela se snaží proniknout na rockovou a beatovou scénu. Tento krok se zatím setkává s úspěchem. Důkazem je například výhra na kolínském Beat festu, kde kapelu celkem jednohlasně porota označila za nejlepší kapelu festivalu. Momentálně Epy de Mye pracuje na nové desce a její křest se chystá na 3. prosince 2011 v zámecké divadle v Týnu nad Vltavou. Epíci nejen představí a pokřtí nové CD ale budou mít i zajímavé hosty – Ivan Hlas Trio či Tomáše Pialu.

Folková a trampská kapela Sedm nedostatečných ze Starého Plzence byla založena v roce 2000. Od té doby se postupně vypracovala k čistě autorskému repertoáru. Před nedávnem pokřtila svoje debutové album Doteky hrou, na kterém spolupracovala i řada hostů, např. Michal Röhrich, Petr Vrobel, Sylva Čekalová a další.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010