Poslouchat country znamená žít country . . .

Radek Hlávka a jeho CD - Cup Of Emotions

27.03.2012 13:05

S Radkem jsem se potkával, pár let zpět, na koncertech kapely P.R.S.T. – skupiny, v jejímž repertoáru se výrazně promítala inspirace jazzem, irskou a současnou americkou akustickou hudbou. Vedle Radka, který zde zaujal především skvělou elektrickou i akustickou kytarou zde hrál Pepa Malina, Tomáš Okurka a Svatka Štěpánková.

Pamatuji si, že představování muzikantů – Malina, Vokurka, Hlávka si Svatka vždy vychutnávala a doplňovala bonmotem o zahradním složení kapely. Projekt to byl ale skvělý a netradičně poskládaný – kontrabas, kytary, houle, whistle a rytmika a zcela osobitý Svatčin zpěv. No P.R.S.T. se nějak vytratil ze scény, nicméně muzikanty z tohoto projektu můžete vídávat a slýchávat v dalších kapelách.

Radek Hlávka v současné době hraje ve formacích Cimpr Campr, Cross Country Ilon Leichtové, Lemon Nashville and his Golden Killers, spolupracuje s Věrou Martinovou a anglickým písničkářem Jamiem Marshallem. Právě s Věrou Martinovou a Jamiem jsem Radka slyšel naposledy v září loňského roku.

Předmětem tohoto příspěvku je ale první Radkovo sólové album – Cup Of Emotions, které se na trhu objevilo v listopadu roku 2011. Nahrávky však vznikaly v průběhu let 2004 – 2011 a jedná se o nahrávky, které jsou inspirativní především pro hráče na kytary. Zvukové ukázky najdete na Radkových domovských stránkách.

Takže jen poslední data k CD, seznam skladeb

Touches Of Sunlight [0:37] / Escape From A Vicious Circle [3:49] / Ethereal Echoes [4:31] / Traces On Sand Dunes [2:58] / Trip To Southern Europe [3:20] / Sweet Whispering [1:06] / A Walk In The Old Town [3:05] / Light Carousel [3:17] / Return To The Past [3:18] / Greetings From Mexico [3:35] / Time For Reflection [0:42] / One Day On Lost Island [4:01] / Unbearable Lightness Of Being [3:45] / In The Grip Of Anxiety [3:28] / Carpet Of Tears [3:17] / Epilogue [0:52]

A na závěr jen tip – poslechtěte si pořad Jak se Vám líbí, který odvysílalo Rádio Proglas zhruba před rokem. Pořad byl věnovaný Jamiemu Marshallovi, kde uslyšíte i Radka.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010