Poslouchat country znamená žít country . . .

Projekt "Trampský areál Osada" - stav 2010

02.10.2010 10:37

Kamarádky, kamarádi, osadníci, samotáři, dovolte mi, abych Vás informoval, jak probíhá příprava a realizace prvního trampského muzea českých a slovenských trampů.

Jak mnozí z Vás víte, na 11. Slovenskočeském potlachu na Dunaji (2004), na radě sheriffů bylo dohodnuto, že by bylo dobré a vhodné, vytvořit vlastní trampské muzeum českých a slovenských trampů, které by bylo všem kamarádům celoročně přístupné a to včetně badatelny a trampských archivů. Tohoto nelehkého úkolu se potom ujali kamarádi Sam a Prcek. Bohužel Sam zemřel a Prcek jde svoji cestou sbírek pro Národní muzeum.


Myšlenka založení vlastního trampského muzea Č+S trampů, rozhodnutí rady sheriffů z Dunaje se zalíbila partě K.F.T.P., která již mezitím založila mnoho trampských archivů:
archív trampských písní,
archív trampských osad,
trampských písničkářů, osobností, řezbářů,
trampských časopisů,
trampských kalendářů a jiných.

 


A protože informací, dokumentů, archiválií, trojrozměrných předmětů se od Vás kamarádů počaly množit, rozhodla se parta K.F.T.P. prozatím založit mobilní trampské muzeum českých a slovenských trampů, se kterým se můžete setkat na mnoha trampských potlaších, festivalech, trampských akcích.

Mezitím cca dva roky probíhalo mnoho jednání s politiky na nejrůznějších úrovních. Až letos (2010)  v Pardubickém kraji , si  konečně uvědomili, že tramping je opravdu kulturní dědictví českého a slovenského národa a že je třeba jej uchovat pro budoucí nejen trampské pokolení a počalo konkrétní vyjednávání o vzniku a realizaci prvního trampského muzea českých a slovenských trampů. Za tímto účelem byla založena OPS, byl vyhledán pozemek v dostupnosti dopravních prostředků, železnice, autobusy, osobní automobily, cyklostezky a jiné…

V současné době začínají probíhat jednání o zpracování projektové dokumentace, zpracování žádostí o dotace a další přípravné fáze. V rámci rozvoje cestovního ruchu byl ze strany trampů akceptován názor, že bude zejména finančně podpořen projekt, kde nebude jen trampské muzeum, ale v areálu bude dál možnost tábořit a to jako veřejné tábořiště, dále ubytování dle III. , II, a I, kategorie v trampských srubech, bude zde přírodní amfiteátr, sportoviště, odpočívadlo cykloturistů apod.
a to všechno za předpokladu, že celý areál ,, Osada,, bude v trampském stylu ( který zatím nese pracovní název ), tj. zejména všechny stavby budou srubové, u ohniště totémy, prostě opravdu jak na trampské osadě.
Otevření trampského areálu se předpokládá v letech 2012 – 2013.

Kamarádky, kamarádi, většina z Vás se mohla již sama seznámit s naší myšlenkou, kterou prezentujeme na mobilním trampském muzeu českých a slovenských trampů a samozřejmě ve stálém trampském muzeu budou k dispozici rozsáhlejší trampské expozice včetně většího množství trojrozměrných předmětů.

Jménem K.F.T.P. a týmu pracovníků OPS, bychom Vám chtěli poděkovat za to, jak nám do našich trampských archivů i mobilního trampského muzea zasíláte nejrůznější informace, trampské časopisy, trampské knihy, oblastní i osadní historie, nejrůznější trampské relikvie, trojrozměrné předměty a další, které nám slouží k vylepšení mobilního trampského muzea, doplnění trampských archivů a vše potom bude umístěno ve stálém trampském muzeu českých a slovenských trampů, kam budete mít mimo expozice, přístup i do badatelny pro trampské historiky, ale i trampských archivů a areál budete moci využívat pro nejrozmanitější trampské akce, včetně hudebních koncertů trampských skupin, nebo jen tak na vandr, neboť v těsné blízkosti tohoto areálu je i chráněná krajinná oblast Lodrant kde je na co se dívat a pozorovat.
Kamarádky, kamarádi, Vy kteří jste ještě do muzea nepřispěli a rozhodnete se tak učinit máte možnost zasílat trojrozměrné předměty i  elektronické informace, popřípadě se informovat na kontaktu:
adresa : Jiří Fred Jedlička, Smetanova 591, 534 01 Holice,
e-mail  : jirka.fred@seznam.cz.
telefon : 732 340 998.
web     : www.kftp.cz

Pro větší množství relikvií, trojrozměrných předmětů, trampských hudebních nástrojů a jiných si rádi dojedeme. Všichni spolupracovníci i dárci jsou veřejně vyvěšování u mobilního trampského muzea, aby bylo vidět kdo přispěl dobré myšlence o založení prvního trampského muzea českých a slovenských trampů.

Jen na okraj uvádíme kamarády, kteří nám přispěli větším množstvím svých nasbíraných celoživotních relikvií :
Liduška Slavíková T.O. Kamarád Choceň,
Ďáblík Zdeněk Vašíček Hells Deviles Ostrava,
řezbáři
Olda Gros Tesák z T.O. Mohykán z Teplic nad Metují,
Antonín Čibuk Verner z Dolní Lipové,
Jiří Jura Cancák Procházka z T.O. Pavouk z Brna
a mnoho a mnoho dalších. Děkujeme.

Těšíme se, až si všichni společně přestřihneme tu pásku na otevření prvního trampského muzea českých a slovenských trampů a splní se tak sen nejednoho trampa, který trampingu, kamarádství, trampským písním, lásce k přírodě zasvětil celý svůj život a za nic na světě tuto zálibu nevyměnil a měl ji vždy na prvním místě a byl ochoten pro ní mnoho obětovat na úkor svého ……

Kamarádky, kamarádi na závěr si Vám dovolujeme popřát hlavně hodně zdraví s mnoha dobrými kamarády kol hřejivých táboráků s pěknou trampskou písničkou.

 

Jménem K.F.T.P. ( Kamarádi festivalu trampských písní ) v Horním Jelení   Fred                                                                                  Holice 1.10.2010.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010