Poslouchat country znamená žít country . . .

Příležitost nejen pro hráče na dobro

24.03.2012 09:46

 

Akce na zlínské Zelenáčově šopě jsou nejen o koncertech, představeních, výstavách, dobrém jídle a pití, ale taky o prezentacích a ukázkách. Spojí-li se koncert s odprezontováním nástroje, je spojeno velmi příjemné s poučným a nakonec i užitečným.

Již tuto neděli – 25.03.2012 od 19,00 hodin se uskuteční právě akce tohoto typu. Prezentaci nového dobra značky Furch zde představí způsobem tradičním tzn. koncertním vystoupením osobnost tohoto nástroje Peter Szabados společně se Slávkem Hanzlíkem.

Takže nejen dobristé, ale vlastně milovníci jak tohoto nástroje, tak vůbec celé akustické scény, máte možnost prožít další hezký a příjemný nedělní večer. Peter se Slávkem již křižují Slovensko a Česko s tímto projektem pár měsíců, nyní tedy i na Šopě. Určitě koncert zcela ojedinělý, který se kdy stěží bude opakovat.

A pro ty, kteří tak trochu váháte na jmény Szabados a Hanzlík malá prezentace obou pánů, zde jsem si vypomohl texty, které o sobě napsal sám Peter.

Peter Szabados – hráč na Dobro, steelkytaru a kytaru působí na countryové, bluegrassové, folkové a jazzové scéně 30 roků. Prošel různými domácími i zahraničními formacemi a podílel se na velkém počtu studiových nahrávek. Výčet všech hudebníků a kapel, se kterými účinkoval (ať již v nahrávacím studiu nebo na scéně), je úctyhodný. Byli to během roků například Poutníci, Grasshoppers, Kalumet, Trampas, Tibor Botlo, Pavlína Jíšová, Jana Kirschner, BG Time, Cafe Edit, Candy Floss, Waterflow, Vodopád, Wyrton, Richard Ciferský, Eliška Ptáčková, Sanyland a mnoho dalších. Na Dobrofestech v Trnavě hrál s Lacem Deczim a Cellula New York Bandem a Peter Lipa Jazz Bandem.

Momentálně se snaží shrnout všechny své zkušenosti, nápady a skladby do svého debutového alba s názvem „Samorast“, které by mělo vyjít v blízké budoucnosti. Se Slávkem Hanzlíkem hrají jak vlastní skladby, tak převzaté skladby světových autorů ve stylu World Music, bluegrass a Dawgjazz.

Slávek Hanzlík je moderní, instrumentálně vyzrálý hudebník. Narodil se a vyrůstal v Praze, kde žil až do roku 1982, kdy se přestěhoval do Kanady a stal se občanem této země na více než deset následujících let. V roce 1991 vydal své debutové album „Spring In The Old Country“. V polovině 90. let minulého století se přestěhoval do USA a jeho domovem se stalo Chicago. V roce 1995 podepsal smlouvu se společností Sierra Record a nahrál album „Summer Solstice“. Projekt byl americkou odbornou kritikou velmi pozitivně ohodnocen. V roce 1997 u té samé firmy nahrál album „Fall In My Dreams“. Na těchto projektech se společně se Slávkem Hanzlíkem podíleli hráči tak zvučných jmen, jako jsou Béla Fleck, Jerry Douglas, Mark Schatz, Stuart Duncan, Rob Ickes nebo Tim O´Brien…

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010