Poslouchat country znamená žít country . . .

Předkola porty

20.03.2012 09:45

Porta frčí, kde a kdy a kdo, to jsem Vám připomněl v článku před pár dny. Objevují se i první ohlasy na předkola, na to pardubické jste již reportáž četli. O tom jak to probíhalo v Praze zase napsal člen poroty Miloš Keller.

Možná si vzpomenete na diskuzi kolem loňských předkol a především dlouhosáhlé rozporu plné názory právě Miloše Kellera a organizátorů v Pardubicích. Názorů na to, jak přistupovat k soutěžícím a jak celou věc hodnotit.

Přečtením obou dvou reportáží si můžete udělat obrázek, jak tomu bylo letos a kam se diskuze překlopila a hlavně jaké z toho plynou důsledky. Nicméně již v začátku reportáže narážka Miloše Kellera opět ryje do problematiky nastavení porotců a tudíž již předem zpochybňuje výsledky jiných předkol. Jelikož se zúčastnil pouze kola v Praze, trochu zaráží, kde bere jistotu, že právě v Praze vystupují ti nejlepší a tak vypadnou možná ti lepší, než jiní postupující z jiných kol Porty, která se konají mimo Prahu.

Prostě pan Keller je nepoučitelný a trochu mne to přijde až samolibé. Jen u nás v Praze máme patent na rozum a to nejlepší nastavení porotců, jinde jsou břídilové.

Ale na druhou stranu je pravdou, že v Praze je určitě větší konkurence, než např. na předkole v menších lokalitách, neb Praha je přece jen koncentrace lidu x větší, než jiné celé kraje. Ale tak tomu bylo a bude a na rozdíl např. od sportovních klání, kde vypadnou týmy z Evropy na úkor týmů z exotických zemí, se soutěžící mohou přihlásit i mimo Prahu a tím své postupové šance zvýšit. Ale to je již jiná písnička. Neboť pokud na regionální předkolo přijde 19 slabých kapel – pohledem Miloše Kellera – může být porota „ze zlata“ a předsedat jí nekompromisní Miloš Keller, někdo prostě postoupit musí a že v Praze byli lepší, možná ano, ale co s tím?

Pražské předkolo proběhlo 7. – 8. března v klubu Mlejn ač se jednalo o předkolo pražské, počet kapel nebyl zas tak vysoký, proto předkolo probíhalo jen dva dny. Z 26 kapel postoupilo kapel 12, a jelikož se tentokrát porotci shodli s diváky na postupujících možnost 13 kapely odpadla. Jak to v Praze probíhalo a nástin hodnocení jednotlivých členů najdete v reportáži pana Kellera.

A názory na Pardubickou noc zase v rozhovoru s jejími aktéry zde, tak porovnávejte a udělajte si obrázek sami.

Takže předkolo má Praha za sebou, následovat bude základní pražské kolo a to 18. dubna a uvidíte tam tedy: Zdeňka Bartáka a Tonyho Smrčku, Passage, Qjeten, Twisted Timber, Vasilův Rubáš, Jana Vytáska, 27, Aulen Orfeus, Miroslava Baldrycha, Kalypso, Kolbend a Svitky.

A další kola následují i jinde, v těchto dnech najdete pozvánku na západočeské oblastní kolo, které po mnoha letech přivítá Plzeň. Toto oblastní kolo se konalo řadu let v Březové u Sokolova a poslední dva roky probíhaly jednání plzeňských hudebních nadšenců v čele s Jankem Eretem (folková skupina Sedm nedostatečných) s pořadatelem Porty o přesunu Porty opět do její kolébky, do Plzně. Toto jednání bylo nakonec úspěšné a v roce 2012 se tak Porta vrátí do Plzně. 

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010