Poslouchat country znamená žít country . . .

Porta v Řevnicích již za dva týdny

11.06.2010 07:52

V redakční poště skončila i tato pozvánka, v Řevnicích se koncem června odehraje národní finále porty. To mezinárodní bude zhruba o měsíc později v Ústí nad Labem

Poslední víkend před prázdninami se již po třetí v Lesním divadle v Řevnicích uskuteční 44. Ročník legendárního hudebního festivalu Porta 2010. Festival letos představí hvězdy jako jsou Karel Plíhal, Hradišťan, Robert Křesťan, Spirituál kvintet, Wabi Daněk, COP, Vlak na Dobříš, Tomáš Linka a mnoho dalších hudebníků.

Porta již dlouho a s citem překračuje žánrové hranice folku, country nebo trampských písniček a tak se zde objevují takové osobnosti jako např . Lenka Dusilová, Petr Bende, a letos Jaroslav Svěcený, nebo Štěpán Rak.

Patronem letošní řevnické Porty se stal Jaroslav Samson Lenk a tato patronace mu umožňuje kromě hudební záštity také doporučit a nanominovat k vystoupení některého z nadějných písničkářů, kteří se třeba nedostali přes síto celostátních kol do Českého národního finále.
Těchto oblastních kol je 14 a z nich postupuje podle festivalového klíče 14 finalistů a z druhých míst ještě dalších 14 semifinalistu. Dva až tři z nich vybere porota pro postup do finále.

Vítěz Českého národního finále získá tradiční keramickou Portu a k tomu několik kvalitních cen, jako je kytara, nahrávka ve studiu, videoklip z vystoupení v Řevnicích.
Tři vítězové jsou nominováni na Mezinárodní Portu v Ústí nad Labem a doporučeni na vystoupení na dalších festivalech jako např. Folkový kvítek, Trampský širák, Jihočeské zpívání.

Několikaletým partnerem festivalu se stali SAI-Svaz autorů a interpretů, Nadace Život umělce, Nadace OSA a také Středočeský kraj. Dík patří také městu Řevnice, které Portu přijalo mezi kulturní akce v Lesním divadle na několik let dopředu.

Kromě samotného koncertování se Porta zapojila do akce „Zasaď strom, ať máš kyslík na zpívání“, ve které pomáhá s výsadbou lesa v Řevnicích.

Český rozhlas Praha bude letos opět nahrávat jak soutěž, tak vystoupení hostů a novinkou je, že Dvoranu slávy bude vysílat v neděli živě.
Dalším významným mediálním partnerem vedle dvacítky českých rádií je Country Radio. Zde se již třetím rokem mohou posluchači těšit na živé pořady Porta na Country Radiu, kterých se zúčastnili mnozí hudebníci z předchozích ročníků Porty.

Kromě hudebních zážitků letos opět vystoupí legenda kulturního života Mirek Kovářík.  Vystoupení skupiny Hradišťan bude rozšířeno v závěru Porty o vystoupení dětského řevnického sboru Notičky.

Diváci a posluchači se mají opět na co těšit. Hudba, romantika, dobré jídlo a milá překvapení.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010