Poslouchat country znamená žít country . . .

Pořad Žive – 11.01.2012 – Samson poslední vysílání – Živě končí !!!

10.01.2012 15:12

V předchozím příspěvku jsem Vás odkazoval na pořad Živě, který devět let pravidelně připravoval Sandy Nosek v olomouckém studiu ČR.

Každou druhou středu v měsíci si zval zajímavého hosta, který vystoupil živě. Pořady byly určitě zajímavým zpestřením vysílání a pořadů. Spousta muziky, aktuální informace od hostů v přímém přenosu, erudovaný Sandyho komentář, hrálo se opravdu živě, kapely a interpreti tak měli možnost představit své nejnovější písně, z koncertů vznikal hudební záznam, který pro mnohé kapely byl unikátním materiálem, pro mnohé pak prezentací oficiálního vystoupení, ze kterého vznikl hudební záznam. To pro začínající kapely bylo jistě přínosné, pokud neměli své prezentační CD, nahrávka tak sloužila jako demo jejich hudební produkce. Sice vše živě i s chybami, ale zaznamenáno na profi techniku profi zvukaři.

To vše končí. Český Rozhlas také musí šetřit a tak mění své vysílací schemata. Regionální vysílání ve večerních hodinách s řadou oblíbených a žánrových pořadů ruší a vše nahrazuje celoplošným vysíláním Studia Noc.

A tak od 01. ledna 2012 již nezní regionální pestrost jednotlivých zavedených pořadů, ale ze všech stanic ČR zní jedna hudba, jeden komentář. Pro výrobu a provozování večerního vysílání je to asi mnohem jednodušší a levnější, ale Český rozhlas se tak opět skokově posunul a přiblížil všem těm rozhlasovým stanicím, kde ať zapnete vlevo a nebo vpravo, všude zní stejné písně, stejný komentář, stejná muzika, která neuráží, nenadchne, neodlišuje, prostě vata mezi zprávami a reklamami.

Prostě trend doby současných řešení. Co to udělá s poslechovostí, se zájmem o rozhlas, co to vůbec udělá s cílovou skupinou je vcelku jedno, hlavně když se splní cíl, ušetříme a vysíláme a tudíž máme prostor na reklamní sdělení. Podobných řešení je kolem nás spousta (umíráte později, než potřebných 5 – 7 let po dosažení důchodu?, všechno špatně, proto musíme zvednou hranici odchodu, abyste do těch 7 let umřeli, jinak na důchody nebude, že práci v 67 – 70 letech nezvládnete?, to ale již není náš problém atd. my splnili sbližování parametrů).

Kam to všechno dospěje, chce se říci, ale pak si přečtete, že Česká republika je 13 v pořadí kvality života a tak si jen řeknete, buď rád, že máš co jíst a pít – zatím.

Takže pořad Živě končí, přesto si jedno privilegium ještě vydobyl a odvysílá navzdory době své poslední a zároveň 90. vysílání a pak spadne do propadliště dějin Českého rozhlasu.

Poslední vysílání se uskuteční v olomouckém U-klubu, Šmeralova 12 a to 11. ledna 2012, poslední host bude symbolický, Jaroslav Samson Lenk. I jeho rádio Samson je možná příčinou kroku ČR k těmto změnám.

Jen podotýkám, že vstup bude tentokrát na vstupenky a vysílání bude opravdu poslední.

Představovat Samsona asi netřeba, ale opakování je na druhou stranu matka moudrosti, takže –

Jaroslav Samson Lenk,  je český folkový a trampský zpěvák, písničkář. Je také úspěšným autorem hudby k oblíbeným večerníčkům, podílel se na zhudebnění vodáckých textů nedávno tragicky zesnulého Zdeňka Šmída. Když se po vojně na nábor dostal na Kladno, založil tam folkovou skupinu Máci. Do trampské skupiny Hop trop se dostal po seznámení s jiným jejím členem Láďou Kučerou (údajně díky rozbité kytaře, kterou si u Huberťáka nechával opravit).  Hop trop jsme mohli v roce 2006 v U-klubu slyšet právě v pořadu „živě…“  Od roku 1993 vystupuje se svou skupinou Samson a jeho parta. V triu s Vlastou Redlem a Slávkem Janouškem nahráli tři CD, ale také spolu cestují po světě. Samson pořádá skvělý festival Muzika v Hrádku u Rokycan, má vlastní nahrávací studio a rádio zaměřené na folkové žánry

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010