Poslouchat country znamená žít country . . .

Písničkový ateliér

02.12.2011 13:55

Kousek od již slavného klubu Dřevák , kde hrává mj. vítěz soutěže Country radia s písničkou o Berounce Gladly SW, je útulný hotýlek Ateliér.

Kromě náramné kuchyně ( pokud někdo přijde hladový) tu začali podávat i stravu pro duši. Jmenuje se „ Písničkový ateliér“ a je to večer určený milovníkům chytrých textů, zajímavé muziky, poezie, češtiny a vlastně i všem, kteří si rádi zazpívají české písničky a nenechají se zválcovat jazyky, které jsou užitečné v jiných profesích. Pavel Barták, který si vzal organizaci těchto večerů na triko, se v Písničkovém ateliéru č. 2 postaral o ozvučení, ujal se moderování, pak si navlékl šráky od malého akordeonu a několika svými písničkami zahájil program.

Po něm přišel s kytarou a písničkami kladenský překladatel ze slovenštiny a angličtiny Tomáš Machalík, po něm písničkář z nedaleké Stehelčevse Jan Pokorný ( uměleckým jménem Pokáč) a před přestávkou zamuzicíroval fotograf Jiří Šámal na pozoruhodný nástroj hang drum, kterému většina posluchačů říká pro jeho tvar ufo, a automatického bubeníka ze samohrajky doplnil na trio Pavel Barták, který své muzikantství předvedl na bezpražcové basové kytaře.Mezi hudebními čísly patřilo slovo Václavu Fikrlemu, který z hlavy vysypal nádherné verše Josefa Kainara, Václava Hraběte a Jacquese Prevérta. A po přestávce usedl s kytarou a foukací harmonikou na barovou židličku hlavní host – písničkář a organizátor již velmi pražského úspěšného Open micu Honza Řepka.

Připadal jsem si trochu jako ti obrozenci, kteří se scházeli v hospůdkách, aby slyšeli češtinu a vyjádřili se slovem nebo písní k tomu, co žijí. Zajděte – a potěšíte se taky, protože nejen pivem živ je člověk, i když i tady to pivo mají a dobré. Příští Písničkový ateliér č. 3 se bude konat 15. prosince od 19 hodin zase v hotelu Ateliér ( jmenuje se tak již od roku 1992) a hlavním hostem bude výtečná jazzová zpěvačka a muzikantka Jana Koubková.

Převzato a neupravováno z Openmusic

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010