Poslouchat country znamená žít country . . .

Pikovice tradičně – 19.05.2012

26.04.2012 08:27

Ikdyž festival v Pikovicích mám přece jen z ruky, v podstatě skoro jako bych jel do Prahy, což při cenách za cestu již není až tak zanadbatelné, na tomto festivale jsem byl několikrát a vždy velmi spokojen.

Festival je hlavně pro pražské a nejbližší okolí, pokud vyrazíte, najdete zde střední a starší generaci, ale je to ta komunita, která do Pikovic a vůbec celého toho krásného údolí Sázavy, které se vine od Žampachu, kolem Luk pod Medníkem až do Pikovic jezdí od nepaměti. Návštěvu Pikovic mnozí spojí s jarní procházkou celým údolím kolem řeky, je zde spousta chat a místních, festival má své věrné a velkou tradici. Vždy zde velký úspěch slavili trampské kapely, specificky ty místně pražské jako Vlak na Dobříš, Eldorádo, Staré Sedlo, Paběrky, Jitka Vrbová, Pacifik či Wabi Daněk, ale i ty na kterých řada účastníků vyrostla - Taxmeni, Rangers a mnoho dalších.

Pikovice jsou konečnou stanicí všech vodáků, kteří Sázavu sjíždějí a tak je zde silné zázemí, plochy na stanování i velká louka na samotný festival. Když vyjde počasí, nemá to chybu. Krásné místo s tradicí, krásná příroda s velkou historií, lidé stejného ražení a kapely vždy OK. Dramaturgie bývá ke svým fanouškům velmi štědrá.

Když loni Pikovice po řadě let nebyly, zdálo se, že se výročního 20. ročníku v Pikovicích již nedočkáme, ale letošní rok se vrací do Pikovic a to s plnou parádou.

Vězte, že se ve vodáckém kempu v Pikovicích dne 19. května 2012 objeví již od 10,30 následující kapely:

Nový Úsvit, Watseka, Šporny, COP, KTO, Paběrky, Taxmeni, Eldorádo, Staré sedlo, Jitka Vrbová a Standa Chmelík, Kamarádi staré řeky, Wabi Daněk a Miloš Dvořáček, Vlak na Dobříš, Eda Wild junior a Band, Rangers Band a organizátoři slibují ještě další.

Pikovice – setkání pod Medníkem měli vždy problém s webovou prezentací, to se přece jen podařilo v posledních letech zlepšit a tak základní info + plakát je již k dispozici na webu.

A když se na web podíváte a prohlédnete si výčet všech těch kapel co za 19. ročníků v Pikovicích hrály, stěží najdete některou z těch známých, která se tu neobjevila.

Pikovice jsou o muzice vodáků, trampů a milovníků krásné písničky ve stylu country - trampského ražení.

Vždycky s těžkým srdcem hledám volbu, zdali do Pikovic jet či nikoliv, neboť program a atmosféra a následné nedělní ráno v údolí Sázavy, to jsou pro nás Moraváky zase úplně jiné zážitky.

A pro dokreslení – fotka klasických návštěvníků Pikovic v době festivalu + samotný plakát.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010