Poslouchat country znamená žít country . . .

Peter Radványi a Ľuboš Beňa

28.01.2012 12:00

O plánech dua Beňa & Ptaszek jsem Vás informoval v duchu, že Duo si dává letos pauzu, což ale neplatí o jejich jednotlivých členech, to nakonec v příspěvku taktéž odeznělo. Ľuboš se chystá na turné společně s dalším mágem rezofonické kytary a to již v únoru. Na společné turné tak vyrazí dva slovenští hráči na rezofonické kytary Peter Bonzo Radványi a Ľuboš Beňa.

Peter Bonzo Radványi se na slovenské bluesové scéně pohybuje od 60. let 20. století. Původně baskytarista, odkojený ranými bluesovými hity Rolling Stones, se později přeorientoval na rezofonickou kytaru a dnes je předním středoevropským hráčem na tento nástroj. Kromě toho, že řadu let organizoval v Trnavě Dobrofest, je autorem pořadů o blues v jednom slovenském rádiu a vedle řady evropských zemí vystupoval také na Tchaj-wanu.

Ľuboš Beňa se k dřevnímu blues a k rezofonické kytaře dostal přes country. S Radványim natočil už před 10 lety společné album, poté vystupoval sólově a v různých formacích a do povědomí se dostal v posledních pěti letech v duu se zpěvákem a hráčem na harmoniku Matějem Ptaszkem.

Společný pódiový pořad Petera Radványiho a Ľuboše Beni má za cíl nejen uvést bluesové skladby z poloviny minulého století, ale především představit posluchačům rezofonickou kytaru a její možnosti.

Turné startuje 17. února v Sázavě a pokračuje mj. koncerty ve Vráži u Písku (18. února), v Pelhřimově (2. března), v Kutné Hoře (3. března), v Černošicích u Prahy (8. března), v Českých Budějovicích (9. března) a v Uherském Brodě (10. března). 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010