Poslouchat country znamená žít country . . .

Pardubická folková noc

07.03.2012 11:42

Projekt Folk žije, který nastavili muzikanti a organizátoři kolem kapely Marien, Víti Troníčka, Ivana Kurteva a patřičné agentury, se začíná jevit důležitějším, než se zprvu zdálo. Při absenci Zahrady a dalších významných akcí si právě tento projekt razí svou a novou cestu, cestu k folku tak, jak jej organizátoři vnímají a jak se ukazuje, je jejich vnímání s povděkem přijímáno.

Každá akce, která stojí za tímto projektem pak bude jistě i pozitivně vnímána. A máme zde již první počin této aktivity, Pardubickou folkovou noc a pozvánku na ni, která se nyní objevuje na řadě portálů. Předně na samotném portálu Folk žije, na Folktime, stránkách kapely Marien.

Pardubická folková noc je spojena s pardubickým východočeským oblastním kolem Porty, a tak je zde spojena dvojí iniciativa a aktivita zajišťující obému dost posluchačů a fanoušků. Jak pozvánka uvádí je od 11.00 – 16,00 hodin vymezen čas východočeskému kolu Porty. Již loni se podařilo zajistit erudované a dostatečně populární porotce, letost jdou organizátoři ještě dále a hodnocení kapel chtějí po vzoru TV show realizovat hned po vystoupení. I v tomto roce bude porota více než zajímavá - Jarda Moravec (Duo Ťuk), Petr Novotný (Žalman a spol., Žalozpěv a další), Víťa Troníček (Marien, Český rozhlas), Petr Michal (sound engineer, studio MK production), Veronika Stráníková (Stráníci).

Soutěž Porta – východočeské oblastní kolo - je určena pro interprety zejména trampské, country, bluegrassové a folkové hudby. Je složena z kategorie interpretační, autorské a soutěží o trofeje diváků. Východočeské kolo nahradilo v roce 2010 dosud konané Podorlické kolo. Soutěž se uskuteční od 11. do 16. hodin. Vítěz oblastního kola se představí ve večerním programu festivalu. Uzávěrka přihlášek je 25.2.2012, přehled soutěžících naleznete zde.

Od 18 hodin začne vlastní koncert – vystoupí Falešná karta, slovenská kapela Rolničky z Bratislavy, Stráníci s Mírou Ošancem, který celý den bude i moderovat, pak zahrají hostitelští Marieni a vrcholem bude nepochybně dodatečná oslavička pětašedesátin Wabi Daňka. Potom je plánován v místním baru jam sessions, který se po loňské premiéře stává dalším tahákem všech zúčastněných, neb bude neformálním pokračováním oficiálního programu a kdo jste zažil potenciál Falešné karty či Marienu v této činnosti, tušíte, že se nebudete nudit. Stranou nezůstanou i ostatní muzikanti, takže je se na co těšit.

A kdeže se to všechno odehraje? ABC klub na Olšinkách v Pardubicích 10.3.2012, od 11 hodin – Východočeské oblastní kolo Porty, od 18:00 – Pardubická folková noc

Tak pokud vám je zima dlouhá a po festivalech smutno, doražte. Lístků dost, sál ABC klubu je dost velký, jídlo tu je taky k sehnání, spát je možno ve spacácích v tělocvičně nebo na sále, prostě pohoda...    

A jak bylo v loni tomu stačí jen glosa Víti Troníčka, cituji  . . .  nabrala loni zajímavé grády. Většina soutěžících na východočeském kole Porty, které noci předcházelo,  se v průběhu večera transformovala na pozorné publikum a hlavně zdatné přicmrndávače sessionu a kdyby nám ve vestibulu ABC klubu dovolili rozdělat oheň, moc by se to atmosférou nelišilo od Trampského širáku nebo Mohelnického dostavníku. Byl to báječný večírek. . . . 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010