Poslouchat country znamená žít country . . .

Pardubice mají další akci – Perštejnskou Fortunu

10.08.2012 08:00

Níže uvedený text je na těchto stránkách od 20.05.2012. Jelikož se termín festivalu přiblížil a jsou na něj i upoutávky, text aktivuji a zařazuji znovvu, přece jen od května se Vám mohlo z hlavy "vykouřit". Dolňuji pozvánkou přímo od organizátorů.

Starší text je zde . . . 

Po akcích, které byly již připraveny a realizovány – Folkové chvojení, Folk na přihrádku či Pardubická folková noc – o všech jsem Vás v průběhu loňského a letošního roku informoval, se chystá další akce na měsíc srpen, která slibuje spoustu muziky v krásném prostředí.

Pravidelní četnáři si jistě vzpomenou na koncert skupiny Marien a Spiritual Kvintetu v loňském roce (14.08.2011), kde se setkaly dvě generace folkových muzikantů. Koncert se konal na zcela vyprodaném vnitřním nádvoři zámku v Pardubicích. Úspěch a zájem posluchačů přivedl organizátory na myšlenku položit tradici pro nový festival, které nazvali Perštejnská fortuna a který má dnes své stránky a pevně stanovený termín svého konání.

Sami organizátoři o festivalu informují: „Pernštejnská Fortuna je zbrusu nový festival. Myšlenka vznikla ve spolupráci s Východočeským muzem při příležitosti vyhlášení roku 2012 rokem Pernštejnským. Díky finanční podpoře Statutárního města Pardubice je festival naplánovaný jako  jedna z ozdob oslav, proto se v dramaturgii opíráme o ověřené modely a vlastní zkušenosti s pořádáním festivalů například Folkové chvojení ve Vysokém Chvojně, nebo Pardubická folková noc v Pardubicích. Podobně jako má Litomyšl na zámku svůj operní festival, proč by Pardubice nemohli nalézt divácky atraktivní zámecký festival v tomto žánru?“

Hlavní scéna festivalu bude tvořena čtyřmi koncertními večery na zámeckém nádvoří a vedlejší scénou na Příhrádku – kterou budou tvořit dnes již tradiční Folková pohlazení na Příhrádku. Program je již nastaven pro obě dvě scény a co kdy a jak si můžete přečíst na novém webu festivalu.

Po loňském nultém ročníku tedy ročník první – od 16. – 19. srpna 2012

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010