Poslouchat country znamená žít country . . .

Ořešák a Dejá vu

05.03.2012 10:24

David Maroš je kapelník a zároveň otec zakladatel Ořešáku. Folková kapela, která je méně vidět a slyšet, o to více za tím stojí práce, především s festiválkem, který se každoročně koná. Co Ořešák hraje a svou životní filozofii upřesňuje David na stránkách kapely.

Jedná se o akustický folk s vlivem keltských melodií, ale i s vlivem country, trampské písně, folklóru (moravská, slovenská lidovka). Hrajeme zejména vlastní tvorbu (autorem většinou David Maroš), aranže jsou dílem celé kapely. Na repertoáru máme písničky i instrumentální skladby.

Kapela je zaměřená na akustický folk a tzv. zpívací písně.:-) To jsou ty, které si i divák-posluchač může zazpívat doma, u ohně, na chatě,... Pak existují písně poslouchací (ty jsou určeny především k poslechu a málokdo si je zpívá) a písně tancovací.

Na stránkách David poměrně podrobně popisuje historii kapely od jejich počátků v roce 1990 až po dnešek. Nejvíce se do povědomí posluchačů ale Ořešák zapsal svým festivalem Folkový oříšek, v loňském roce proběhl již jeho 14. ročník.

Své zatím jediné CD Ořešák nabízí na svém webu zdarma ke stažení, neb jak tvrdí původní náklad je rozebrán a reedici nechystají.

Po tomto kratičkém úvodu se dostávám k pozvánce na koncert Ořešáku, který se uskuteční již tuto středu – 07.03. v klubu Café Práh od 20,00 hodin v prostorách kavárny.

Společně s kapelou Ořešák vystoupí formace Dejá vu. Brněnská vokálně zaměřená skupina Dejá vu vznikla v roce 1998. Její repertoár tvoří především vícehlasé folkové písně, standardně za doprovodu kytar a baskytary, příležitostně doplněné o bicí, klávesy, dechové nástroje a podobně.

Současný repertoár: Spirituál kvintet, Mošny, Peter, Paul and Mary, The Seekers, Joan Baez a další folkové skupiny.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010