Poslouchat country znamená žít country . . .

Ondra Kozák a další aktivita – návrat do G-runs 'n Roses

27.04.2012 13:47

Jeden z předních, ikdyž věkem stále velmi mladých kytaristů, Ondra Kozák, opět rozšířil pole svých aktivit. Vrací se do G-runs 'n Roses, přední české BG kapely, kterou spoluzakládal, v roce 2006 odehrál jen jedno vystoupení a po šesti letech tedy nachází cestu zpět. Za jeho příchodem stojí personální změna a posun mezi nástroji. Po šesti letech odchází banjista skupiny Míša Wawrzyczk a tato změna přinesla posun, se kterým je spojen Ondrův návrat. 

S Ondrou se můžete setkávat na nejrůznějších akcích se společným jmenovatelem – skvělý bluegrass. Ondra sám je dnes uznávaným multi-intsrumentalistou, kdy vedle kytary hraje velmi dobře na mandolinu či housle.

Naposledy jsem o Ondrovi psal v souvislosti s jeho hraním ve skupině Fragment a odchodu od Petr Brandejs Band. I za svůj mladý věk stačil již působit ve spoustě skvělých sestav – Křeni, Petr Brandejs Band, Fragment a East-West.

Návratem do G-runs 'n Roses kapela získává nejen kytaristu a zpěváka, ale také druhého houslistu. Zajímavé je, že Ondrův „post kytaristy“ mu přepustil jiný skvělý kytarista a Ondrův kamarád Ralph Schut, který v kapele přijal výzvu nahradit na pozici banjisty právě odcházejícího Michala Wawrzyczka.

S Ralphem Ondru pojí spousta dalších aktivit. Společně natočili dva díly školy hry na kytaru se zaměřením na bluegrassovou kytaru a tak na trh uvedli toto dílko muzikanti z nepověřenějších. Sám Ondra je také autorem dvou DVD s kytarovými a houslovými sóly do českých bluegrassových a country hitů.

Nová sestava již začala koncertovat a intenzivně pracuje na obnově repertoáru pro letní festivalovou sezónu a nové CD, jehož vydání se plánuje na příští jaro.

Lze se jen těšit na další skvělé bluegrassové skladby, kapela dostane nový náboj a nové možnosti aranžování skladeb právě díky instrumentální vybavenosti jak Ondry Kozáka, tak Ralpha Schutze.

Všechny změny jsou již uvedeny i na kapelním webu skupiny G-runs 'n Roses, kde se dočtete mnohem více.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010