Poslouchat country znamená žít country . . .

Notování - soutěž takřka mezinárodní - ve čtvrtek na internetu

04.11.2010 22:05

Ve schránce klubu skončila i pozvánka Cimbury a Rady Notování se žádostí uvedení  . . .  pozvánku tedy předávám dále se souhlasem autora v zaslaném znění . . .  cituji

Již potřetí se sejdou soutěžící a hosté Notování, jejich příznivci a další diváci v příjemných moderních prostorách obchodu hudebními nástroji Music City v Praze 9, Ocelářská 39, jen 200 m od stanice metra B Českomoravská. Proběhne tam, v koncertním sále Music Hall v prvním patře budovy, 3. základní kolo VIII. ročníku jmenované soutěže. Stane se ve čtvrtek 4. listopadu 2010, začátek programu je stanoven na 19.30. Můžete ho navštívit osobně (což je nejlepší!), nebo, zapnete-li si přímý přenos webovou kamerou, také prostřednictvím monitoru vašeho počítače.

Hodně přespolní jsou mezi soutěžícími tohoto večera dvě kapely: alternativně folková formace eN&kapela z Brna a plzeňské trio Jen tak, které je, v úhrnném věku třiceti let, snad ani ne ještě celých, bezkonkurenčně nejmladším soutěžícím v historii Notování. Rodem z blízkého Kladna a bytem v nedalekých Kralupech je trochu přespolní i alternativní písničkář Martin Hejnák*. Ale jen málo - většina jeho osobního i uměleckého života se odehrává v Praze. Možná, že víc mimopražské než on je herbafolkové trio Bejlí*. Vzato od nedávné po dávnou minulost sešli se jeho členové v Praze z Berouna a z Podkrkonoší, ale taky z Německa a Ukrajiny. Ani pražský bluegrassový Veget* není tak docela z Prahy. Minimálně jeho zpěvačka pochází také z Podkrkonoší či Pojizeří. A příjmení pánské složky dua Lucie Slámová & Radim Flender napovídá, že ani jeho rod nepřikvačil do Prahy po boku Přemysla Oráče, nejslavnějšího Pražana ze Stadic… Ale takoví už my z Prahy jsme! Např. Rada Notování se pyšní tím, že Kytčin rod po přeslici pochází z Polska, Rejčin po meči z Indonésie a Belmondo se dokonce narodil a vyrostl až v Brně!

Hostem tohoto večera bude kapela s minulostí začínající pod jiným názvem již v minulém století. Kdo v tuto chvíli hádal, že na Notování zavítají pardubická Pouta, hádal správně! Několik posledních let žila z radostných rodinných důvodů kapela, zredukovaná z původního většího obsazení na kvartet, poněkud v ústraní, ale to se určitě v dohlednu změní. Pouta v srpnu pokřtila napřed v srpnu na Mohelnickém dostavníku a potom, o předposlední říjnové neděli, v KD Dubina v domovských Pardubicích, svoje dlouho očekávané debutové album Pouta v nás a začínají více koncertovat. Vážíme si toho, že Notování je jednou z prvních štací, na kterou po pardubickém křtu přijedou svoji desku představit.

Takové tedy bude Notování 4. listopadu 2010. Věříme, že webový přenos budou sledovat hlavně ti, kteří to mají do Prahy hodně daleko. A na setkání s těmi, kteří do Prahy přijedou, i na Pražany, ať už z Kralup, z Podkrkonoší, z Německa, z Divokého Západu, z Ukrajiny i z Dálného Východu, ba dokonce i z Brna - prostě a jednoduše odevšad - se v Music Hall moc těšíme! Začínáme přesně v 19.30.

P. S.: Soutěžící označení hvězdičkou již v Notování soutěžili, ostatní jsou jeho nováčky.

Internetové odkazy:

vše o Notování - https://www.notovani.cz/

přenos Notování - https://www.jamstage.cz/

 Rada Notování

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010