Poslouchat country znamená žít country . . .

Neřež a Katka Koščová

02.04.2012 18:57

Zdá se, že Zdeněk Vřešťál spolu s Vítkem Sázavským mají další zaručený tip, jakoli v minulosti již mnohokrát. Nejedná se zde o „náhradu“ Zuzky Navarové je to prostě další významná osobnost, tentokrát ze slovenské scény a to Katka Koščová.

Osudy kapely Nerez jsou myslím všeobecně známy. Od dua Vřešťál – Sázavský, přes Nerez, Zuzanu Navarou, tři LP, první sólová deska Zuzky, spolupráce s Jaromírem Nohavicou, Radůzou, další 3 CD + samostatné CD Zdeňka Vřešťála až po poslední koncert Nerezu v prosinci 1994, kdy kapela končí jako trio Vřešťál – Sázavský - Navarová.

Nerez však nahradila skupina Neřež, která vznikla jako volné pokračování legendárních Nerez, již bez Zuzany Navarové, která se osamostatnila. V roce 1998 z Kapely Jaromíra Nohavici přechází do Neřež Vladislava Hořovská, Vít Sázavský, Zdeněk Vřešťál a Filip Jelínek. Skupina doplňuje na post bubeníka Davida Uhra a později hraje v prvním obsazení Neřež ještě saxofonistka Martina Fialová a kytarista Miroslav Chyška. Skupina pak prošla další řadou změn a hraje až do dnešních dnů. Základem kapely jsou oba protagonisté bývalé sestavy Vřešťál – Sázavský a k nim přibyla další generace hudebníků – kapela dnes hraje ve složení – Vřešťál, Sázavský, Beneš, Benešovský, Fischmann.

V dubnu 2012 vyráží skupina na turné s první slovenskou Superstar po Slovensku Katkou Koščovou. Navštíví celkem 9 měst a diváci se mají na co těšit, protože Katka zazpívá společně s Neřež celou řadu písní skupiny Nerez. Společně oslavíme 30. výročí vzniku této kapely.

A takové „malé představení“ před samotným společným turné proběhne 15. dubna na Baráčnické rychtě v Praze na Malé straně. Další koncerty budou probíhat do konce dubna na Slovensku.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010