Poslouchat country znamená žít country . . .

Nebudu – Folk Team, nové CD

02.08.2012 10:54

Před letošní festivalovou sezonou vyšla řada nových CD. Vydávání v tuto dobu má svůj řád a pravidla – CD se nabízejí, prezentují a prodávají na festivalech a vystoupeních skupiny v letní sezonu. Druhým magickým termínem je doba předvánoční, ale do té je ještě daleko.

Letos se objevily CD Marienu, Redlové, Spiritual Kvintetu, Zhasni, Ptáčkové, Nohavici či skupiny Cimr Campr, ale i řadě dalších. Je stanoven termín Plíhalových Vzduchoprázdnin (že Karel ve zlínském studiu V točí nové CD jsem zde psal) na září 2012, proslýchá se, že pozadu nezůstane ani AG Flek a do konce roku vydá další nové CD s novými písněmi. Chystá se dvojCD Marka Knopflera, ale tento příspěvek má být o novém CD skupiny Folk Team – Nebudu.

O skupině a lidech kolem ní jsem přinesl nedávno obsáhlý materiál – Ještě jsme neumřeli, ještě tu strašíme – kde jsem Vás dostatečně seznámil s celou řadou aktivit členů skupiny Folk Team. V článku se objevila i noticka, že Folk Team točí nové písničky pro nové CD – a to je zde – Nubudu.

Oficiální zprávy k CD sděluje . . .

„ . . . Dlouhých dvanáct let čekali fanoušci brněnské skupiny Folk Team na nové studiové album, které nyní vychází u vydavatelství Indies Happy Trails pod názvem Nebudu. Podobně jako předchozí CD Velký prachy obsahuje i novinka jízlivé i lyrické texty Ivana Huvara.

O hudbu se Huvar téměř rovným dílem dělí s Romanem Venclovským. Album Nebudu vznikalo v květnu 2012 a skupina je natáčela ve složení: Ivan Huvar (kytara, mandolína, zpěv), Roman Venclovský (kytara, zpěv), Pavel Kopřiva (housle), Roman Jež (klávesy), Dalibor Dunovský (baskytara), Pavel Bříza (bicí) a Vratislav Lukáš (violoncello).

Skladby: Nadčlověk, V brněnským Bronxu, Nebudu, V nebi, Skála, Poslali tě z pekla, Konec sezóny, D 58, Krutá láska, Frikulín, Každý ráno, Sto dní jsem nespal . . . „

Folk Team vydává desky velmi sporadicky, ale vždy jsou velmi vytříbené. Pracovní vytíženmí hlavních protagonistů je značné a tak lze další CD očekávat opět za mnoho let. Je třeba si tedy CD vychutnat se vším všudy.

Hned úvodní tóny nás zavedou do irské hospody, je ale mylné se domnívat, že udávají ráz celému albu. Je to jen jedno sklíčko na barvami hýřící mozaice. Čekají nás písně tu pestré, tu asketické, plně elektrifikované i decentně akustické, tvrdě rockové, naléhavě bluesové i jednoduše folkové, ba i hospodské, countryové nebo čechomorovské. Můžeme si být jistí jen jedním - ironické jízlivé nadčasové, ale i hloubavé nostalgicé romantické texty si po celou dobu udrží nadstandardní úroveň – tak toto hodnocení uvedl na oslovu nového CD jeden z mnoha recenzentů (Gerland) a nelze než souhlasit.

Folk Team působí na hudebním „nebi“ již čtyři dekády a vždy, když se zdá, že jejich hvězda téměř zhasla připomenou se readicí či novou deskou, která rozvíří opět vody kolem jejich hraní a vystupování.

Nebudu vydané letos (2012) je po dlouhých 12 letech další CD. Opět zde dominují texty Ivana Huvara (Mudr., CSC – primář gynekologicko – porodnického oddělení Nemocnice Milosrdných bratří v Brně), který je opravdu velkým vládcem slova.

Lze li doporučit, CD si poslechněte – hitovky Nadčlověk či Frikulín, blues Nebudu, příběh D58 či milostné vyznání Skála.

Hudební ukázku z CD najdeš zde, či snad tady.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010