Poslouchat country znamená žít country . . .

Ne, Brožovi se nerozvádějí, odcházejí od Žalmana oba

13.01.2012 12:38

V příspěvku tři dny zpět jsem Vás informoval, že Jindřiška Brožová opouští Žalmanův spol. a má ji nahradit Michaela Krmíčková. Jelikož nemám dostatečné zdroje a zákulisní drby na Moravu dorazily až nyní, je jasno vše až teď, potvrzeno již i oficiálně na Žalmanově webu.

Ten je v sekci Žalman a spol. v řadě linků nepřístupný, ale kdo bude dále hrát ve Spolu je již jasné z úvodní fotografie, na které vedle Jindřišky chybí i Honza Brož. V tom byla ona neznámá posledního příspěvku. Těžko jsem si dovedl představit Jindřišku mimo Spol. a Honzu, který by zůstal. Snad jedině, že by došlo i k jejich partnerskému rozchodu. To ale stránky a info nedokládají.

Takže Žalman a spol. má nové složení, Žalman a Petr Novotný – to je dvojice, která zůstává, místo manželů Brožových přichází jiná dvojice, kytarista Pavel Malina – jeden z bratrů Malinů (Luboš – DT a Pepa – COP, když budu jmenovat jen ty nejhlavnější projekty), který toho má taky již hodně za sebou, naposledy jste ho mohli vídat s Pavlínou Jíšovou a nebo v jeho prodejně hudebních nástrojů.

Pavel studoval hru na tubu, cello, klavír, učil se na banjo, byl spatřen  při hře na americkou autoharfu, asi nejvíc ho uvidíte s nějakou kytarou, ale (podle vlastních slov) nejvíc ho baví hrát na baskytaru a kontrabas. Hrál v Druhé trávě, v doprovodné kapele Věry Martinové a Lenky Filipové, v roce 2003 sestavil a vedl kapelu CS Band Pavlíny Jíšové.  S dalšími dvěma výbornými kytaristy Michalem Hromčíkem a Mirkem Hulánem natočil CD Guitar Session. Stejně jako Luboš, i Pavel (a vlastně i nejmladší Pepa) je producent, manažer , studiový hráč a tak bych mohl pokračovat.

O Michaela Krmíčkové jsem psal již v posledním příspěvku.

Pavel se taky poslední dobou objevuje společně se svými bratry a dalším náchodským rodákem Pavlem Peroutkou a jejich neformální koncertování v údolí Peklo je natolik známé, že byli pánové přinuceni prodat své jamování na oficiálním koncertě. Např. v reportáži z loňského roku se můžete dočíst, jak to všechno dopadlo.

Žalmanův web v sekci Spolu teď prochází „rekonstrukcí“ a lze se jen těšit, co nové hlasové nastavení a obsazení udělá s aranžemi písní a zvukem, na který jsme si v případě dua Brožových již za ta léta zvykli.

Musím se i přidat k Tomáši Pohlovi na FolkTime a Jindřišce a Honzovi za těch 15 let poděkovat. Do Žalmanovy kapely a projevu vnesli něco jiného, než na co byli diváci odkojení Pavlínou Jíšovou, Vojtou Zíchou a dalšími zvyklí.

Nyní tedy další změna, která jistě probudí zvědavost, jak to s Žalmanem a jeho zvukem bude dále.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010