Poslouchat country znamená žít country . . .

Náměšťská placka - už je to 40 let

21.05.2010 13:13

Již čtyřicet let uplynulo od chvíle, kdy několik přátel z Náměště nad Oslavou uspořádalo přehlídku trampských kapel. Tehdy nikdo z nich netušil, že stojí u kolébky soutěže, která bude pokračovat po několik dalších desetiletí.

Za tu dobu se hodně změnilo. Soutěžící již není třeba shánět po hospodách a přemlouvat je, aby přijeli zahrát. Dlouhá léta má již jarní Náměšťská placka své pevné místo v kalendářích trampských kapel. Pojmenování získala soutěž podle modřínové placky s motivem náměšťského mostu a zámku. Ta byla původně putovní a získat do trvalého držení ji mohl jen ten, kdo vyhrál třikrát za sebou. To platí dodnes a povedlo se to zatím již čtyřem kapelám.

Za uplynulých čtyřicet let to byly desítky skupin a stovky muzikantů, které se představili publikum nejprve v prostorách místní sokolovny a od roku 1975 až do dnešních dnů v zámecké jízdárně. Byl to plný a pestrý život, který svedl dohromady lidi, kteří by se asi jinak ani nesetkali. Postupně se rozšiřovaly řady účinkujících o kapely z Čech, přijely skupiny ze Slovenska. Některé kapely se později proslavily i na profesionální úrovni, jiní si ponechali muziku jako svého koníčka.

Již navždy zůstanou s Plackou spojena jména některých protogonistů - Luboš Lampa Dvořák, Radek Bůček Michal, Karel Čert Oulehla, Vladimír Rolf Staněk, Josef Prudil . . .

Letošní jubilejní ročník se uskuteční 22. května v 16,00 hodin v zámecké jízdárně v Náměšti nad Oslavou. V galapřehlídce vystoupí 13. skupin, které zvítězily v průběhu oněch 40. let, a které rozhodně znamenají to nejlepší v amatérské trampské muzice.

Přehlídku zahájí Roveři ze Zbýšova a pokračovat bude Příboj Brno, Střepy ze Světce, Trilobiti, Ozvěna a Karabina z Brna, Chrpa Chrudim, Kamelot, FT Prim a TE Band Brno, Templáři Moravský Krumlov, Tuláci Ostrov nad Ohří a přehlídku uazvře nejčerstvější držitel Náměšťské placky Červen 21 z Třebíče.

Bude to určitě večer nabitý skvělými výkony muzikantů, přátelskou atmosférou a pohodou, která je pro tuto soutěžní přehlídku tak typická.

Bližší informace k přehlídce najdete zde www.namestnosl.cz/placka/                                napsala  Zuzana Prudilová   

                  

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010