Poslouchat country znamená žít country . . .

Na druhém nádvoří létají čápi . . .

23.04.2012 22:33

Opět se vracím ke skupině Zhasni a jejich druhému CD s názvem Na druhém nádvoří. Důvod je nasnadě, v neděli 22. dubna 2012 ČR Olomouc odvysílal pořad Sandyho Noska, který si CD bere pod drobnohled a svými postřehy a úvahami doplňuje náslech všech jedenácti písní, které nové CD nabízí.

Na CD je 11 písní se stopáží skoro 38 minut, pořad trvá trochu déle a tak se do něj vlezlo všech jedenáct písní + jeden bonus, který Sandy „přihodil“ z živého hraní skupiny Zhasni v pořadu Živě a to z února 2011.

CD si skupina vydala vlastním nákladem, o jejich výzvě, akcie na CD, jsem psal před rokem, a za hudební a zvukovou režií stojí zlínské studio "V" Ivo Viktorina, vše se zde „upeklo“ od srpna 2011 do února letošního roku.

V příspěvku z března 2012 jsem Vám kapelu trochu představil, přinesl i rozhovor s Kubou Horákem a proto se budu držet spíše svým příspěvkem k samotnému CD.

Pokud si jej pustíte, osloví vás čistý folk. Krásné texty, hudebně je nosným nástrojem klavír či klávesy v řadě skladeb doplněné o houslové party, vše lehce dobarvuje kytara a rytmická sekce. Z desky na Vás nevyskočí žádná zběsilá sóla a instrumentální výkony, většina skladeb je spíše klidných, v pomalejších rytmech – hudební doprovod jen dobarvuje velmi přirozený zpěv. Hlasy zní velmi lehce a příjemně, povídavě a dávají písním „duši“, texty jsou postaveny na obyčejné kráse slova.

V některých písních ( cca 4 kusech)  si zahráli i zajímaví hosté a vlastně i kolegové – Jan Rejhon a Petr Babec z dua Hořký kafe, Honza Žamboch v bukletu uvedený jako Šedý vlk a host vzácně netradiční – Radim Zenkl na mandolinu (Titi caca).

Na druhém nádvoří je deska, která pohladí, zklidní a uvede Vás až do meditační nálady. Pokud nevěříte, jen směle do poslechu pořadu, uslyšíte v něm všech jedenáct písní + již zmiňovaný bonus Cestou do Mlýnů.

Sandy tentokrát nijak neměnil pořadí a písničky odehrál tak, jak jsou na CD seřazeny, uslyšíte je tedy v pořadí – Úředník, Černá díra, Na cestě od Bejrů, Titi caca, Kam jdeš?, Na druhém nádvoří, Kombinát, Nevyšlapanou, V hostelu Vertigo, Než ti ránem, Do Stanice smíření + bonus Cestou do Mlýnů.

Zhasni rozžali svou pochodeň v roce 2004, výrazně se do povědomí folkového publika zapsali v roce 2008 na Zahradě, kde v roce 2009 obdrželi cenu nejvyšší Krtka. První CD – Je to tak nutný (2009) zabodovalo i v soutěži Anděl (svým 4. místem v kategorii Folk a Country).

Takže po tomto stručném úvodu pojďte na hudební ochutnávku – zhasněte si, dejte nohy na stůl, hraje Zhasni – Na druhém nádvoří.

Doufám, že spolu jednou dojedeme do Stanice smíření . . . 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010