Poslouchat country znamená žít country . . .

Mohelnický dostavník – sobota, neděle – díl druhý

18.08.2012 01:14

Pokud budete na Dostavníku od čtvrtku, pak v sobotu ráno máte za sebou již druhou festivalovou noc. Zatímco ze čtvrtku na pátek to ještě půjde, neb ikdyž se půjde spát později, je ráno čas na dospání, v sobotu ráno je situace úplně jiná.

Festival pokračuje hned od ranního dopoledne a tak na nějaké vyspávání moc času nebude. Již od půl deváté bude na hlavní scéně pokračovat program v rychlém sledu a jen o půl hodiny později se začne hrát i na druhé scéně – zadní louka.

A hned dopoledne je nabito ostrými – Věnaband, Domino z Olomouce a Stráníci s Mírou Ošancem. Dále Folk Team a Bluegate pěkně nabité startovní dopoledne a ani druhá scéna nezůstane pozadu – Freďáci, Bujabéza, BG Nova, Alibaba a Kofe a Vlna. No, bude to těžké rozhodování, kde se vrtnout.

Při náhledu do programu je jasné, že si mnohé kapely zahrají dosytosti – Freďáci jsou v pátek na soutěži, pak otvírají sobotní dopolední program na druhé scéně a končí večer na hlavní scéně country bálem. Ale i ostatní soutěžící kapely to nebudou mít jednoduché. Vedle pátku účinkují i v sobotu, některé dopoledne, jiné večerní blok pořadů a nebo ještě přímo u táborového ohně. No tentokrát bude vytíženost pozvaných kapel 110 %.

Na druhou stranu muzikanti zůstanou na festivalu a tak je možnost se s nimi potkávat v areálu festivalu či vedle v kempu a nebo někde při společném hraní.

Mohelnický dostavník má řadu specifik a zvláštností, připoměňme dvě – tou první je slavnostní zahájení festivalu příjezdem dostavníku se speciálním hostem v sobotu ve 14,00 hodin. Festival je tak po dvou denním hraní oficiálně odstartován.

Tou druhou je netradiční ukončení v neděli přesně úderem poledne – ale to jistě všichni znáte. Náhledem do programu festivalu určitě dospějete k názoru, že jen sobotní odpoledne a večer stojí za to na festival přijet.

Hlavní blok vystupujících v sobotu na hlavní scéně od 14,15 předkládá 11 skupin a žánrově se pohybujeme širokým spektrem. Tomáš Kočko s orchestrem - World music inspirovaná moravskou tradiční hudbou, Devítka – folková záležitost, Jarret – folk rock prvotřídní kvality, Dobrá poloha Ostrava – folk říznutý jinými žánry, Načas Praha – folkrock, Epy de Mye – dneska již taky trochu jinde – lehký beatový folk a dále hrad rockový Quanti Minoris, folková Pouta, Žamboši, Žalman a spol a vše končí slovenský Vodopád.

Zdá se, že tradiční ohňostroj tentokrát nebude, zato budou indiáni na podiu od 22.45 – Catawba, a pak na hlavní scéně country bál – Freďáci a Vodopád.

Sousledně běží od 18,00 hodin druhá scéna a to až do 01,30 (celkem 9 kapel většinou z pátečního odpoledne) a na dalším místě vzadu v kempu se rozhoří od 21,00 táborový oheň, kde zahraje Chrpa, Špunti, B.P.T. Zlín a skupina Marod. No v sobotu je opravdu z čeho vybírat a nelze si přát nic víc, než aby vyšlo i počasí.

Neděle pokračuje opět od 08,30 – ale času již není mnoho, proto jen 5 uskupení – vítěz Folkového kvítku, Alibaba, Lada Šimíčková a Ivo Cicvárek a končit budou Poutníci, Žalmanův spol společně s Marienem.

A pak Kidovo – No to se ví, zase se sejdem a 2,5 dne plnohodnotného hraní se uzavře.

Takže hurá do Mohelnice přes Bouzov, zásadní změny jsou – bude druhá scéna, nebude asi ohňostroj a taktéž se nebude hrát v sobotu dopoledne na náměstí v Mohelnici. Jinak vše při starém – čas, místo – to zůstává. Stanování, parkování tradiční.

Určitě se vyplatí přijet na celý festival, za pernametku na to vše dáte 480 Kč. Samozřejmě budou pamětní placky a jako zajímavost, na Dostavníku se představí celkme 10 nových CD, které si kapely pro letošní letní sezonu připravily.

O řadě z nich jsem tady psal – Nebudu – FolkTeam, V půli cety – Marien, Kamelot – Proti proudu, Malé velikosti – A.M.Úlet, Já jedu dál B.P.T. Zlín, Hotel v tiché ulici – Lada Šimíčková či Výběr z bobulí – Pozdní sběr.

Celý program Dostavníku najdeš zde, všechny ostatní informace na webu festivalu.  

K dostavníku se lze pustit i pozvánku, kterou v hodinové stopáži odvysílalo Rádio Proglas - vše lze najít v archivu rádia a spustit.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010