Poslouchat country znamená žít country . . .

Mohelnický Dostavník bude více trampský

10.04.2012 12:52

To, že letos nebude Zahrada, je již jasné, Folková růže bude, ikdyž pod jiným organizátorem a trochu v menším provedení a loňský výpadek Mohelnického Dostavníku, který mnozí pesimisté brali jako definitivní se naopak naštěstí v letošním roce nepotvrdil.

Mohelnický Dostavník letos opět bude – již 37. ročník, a věřím, že si opět v neděli 02.září ve 12,00 hodin zazpíváme – No to se ví, zase se sejdem.

Loňský výpadek zapříčiněný Aligátorovou nemocí, která vypukla 02. ledna 2011 a po níž následovala složitá operace s dlouhou rekonvalescencí, se letos nekoná a Mohelnický Dostavník se vrací opět zpět mezi festivaly, které sezonu letních akcí pravidelně končily. Přesto určité změny nastanou. Sám Pavel „Aligátor“ Nenkovský potvrdil, že se chce vrátit ke kořenům festivalu a jeho více trampské podobě a věří, že se pravidelným cca 2.000 návštevníků festivalu opět trefí do nálady a noty.

Festival má svůj známý termín, poslední srpnový víkend, ten letos přechází do září a tak Dostavník začne ve čtvrtek na Buchlově (taky již letitá tradice s vysokou návštěvností), bude pokračovat v pátek soutěží kapel a přerodí se do soboty a neděle, kde naopak zakončí pro festivaly nezvykle, ale pro Dostavník již až posvátně přesně ve 12,00 hodin.

Program na meteřských stránkách festivalu ještě nenajdete, stejně tak i kapely, které se zúčastní soutěže, ikdyž propozice a přihlášku pro ty skupiny, které by se na Mohelnickém Dostavníku chtěli soutěže zúčastnit, již ano. Co taktéž zatím zůstává utajeno, je místo konání. V minulosti se proslýchalo, že louka, kde se Dostavník odehrával a přilehlý kemp, který poskytoval zázemí všem kapelám a muzikantům je v konkurzu a realizace festivalu zde nebude možná. Ale uplynul další rok a pokud by Dostavník byl plánován již teď jinde, určitě by na to bylo upozorněno, neboť změna tradičního místa by byla velmi důležitá.

A tak nezbývá než čekat, jaký program bude připraven a pak se těšit na poslední srpnový výkend. Věřím, že se na Dostavník opět dostane přes oněch 2.000 platících návštěvníků a společně se stovkou muzikantů a další stovkou pořadatelů vytvoří opět krásnou atmosféru Dostavníku a konce prázdnin.

No a to se ví, zase se sejdem bude mít letost určitý smutný nádech, neb autor písně Kapitán Kid si ji může společně s návštevníky zazpívat již jen od nebeského baru, kam se vydal počátkem roku.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010