Poslouchat country znamená žít country . . .

Maso pod drobnohledem

05.04.2012 11:37

Když se v závěru loňského roku objevilo na trhu druhé CD skupiny Epy de Mye - Maso! (to první se jmenovalo Stopy nezmizí a Live in Matongo beru spíše jako projekt), evokovalo to v mnohých slogan - to bude Maso = nářez, popř. teď to do Vás pustíme naplno.

Celkem logicky, neb Epe de Mye se z folkového tria v loňském a předloňském roce zásahem vyšší moci a nuceného odchodu Lukáše Kazíka ze zdravotních důvodů stala nejdříve duem a následně skupinou se dvěma spíše elektrickými kytarami, kontrabasem, cujenem a i plnokrevnými bicícmi, které jsou na CD taktéž k slyšení.

Epýci se tak trochu odrodili spíše směrem k beat folku. Částečně vlivem událostí, částečně záměrně, neb folkový rybníček je přece jen v našich zemích příliš malý. Epýci prostě mají políčeno i na další cílovou skupinu posluchačů, než jen folkáče a tím pádem i na jiné festivaly, než jen ty folkové. A lze–li vnímat úspěch desky Maso!, zřejmě se jim to daří, ikdyž se u řady posluchačů či recenzentů dostávají na scestí žánrů. Pro folkaře jsou už moc beatoví, pro posluchače spíše folkrocku stále ještě hodně folkoví. Ale čas ukáže, sama Epy de Mye si svou muziku zařadila jako . . .  a little beat folk . . .

Ale zpět k CD. Onen vykřičník za slovem maso mnohdy mediím i posluchačům unikal, jakoby jen zdůraznění, že to fakt bude maso. V názvu CD se však pojí jiná alegorie. Maso! - to je oslovení posluchačů a fanoušků Epy de Mye, tedy oné pomyslné masy lidí, která skupině fandí a podporuje ji.

Trochu s určitými obavami jsem čekal nějaké větší recenzenské přispění k CD od recenzenta, který si umí udržet odstup a nadhled a činnosti se věnuje již řadu let, tedy má naposloucháno.

A tak mne recenze na CD Tomáše Hrubého dostihla v době, kdy si CD již pouštím ne jako novinku a já si tak srovnal své postřehy s jeho. Rozdílnost názorů není předmětem tohoto článku, ale spíše předložení a upozornění na recenzi, kterou pokud Epy de Myi rádi posloucháte, tak si určitě předčtěte a popř. zalovte v zákoutích internetu, jak to vidí další recenzenti či posluchači.

     

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010