Poslouchat country znamená žít country . . .

Marko Čermák

04.03.2012 10:13

Tohoto českého kreslíře a hudebníka určitě dobře znáte. Jako kreslíř se proslavil především v kreslení seriálu Rychlé šípy, který vytvořil Jaroslav Foglar. Počátkem sedmdesátých let nakreslil kolem 40 nových příběhů a nakreslil taktéž verze knih Záhada Hlavolamu a Stínadla se bouří.

Jako hudebníka si ho určitě pamatujete  ze skupiny Greenhorns, předtím z kapely White Stars a dnes ze své trampsko countryové kapely Paběrky Marko Čermáka. Marko je považován za jednoho z průkopníků hry na pětistrunné banjo, o čemž vydal dvě knihy. Jeho školy se již dávno přežily, ale ve své době to byly u nás jediné publikace k tomuto nástroji.

Znalcům žánru určitě neuniklo, že v roce 2007 obdržel Marko od Mezinárodní bluegrassové asociace (International Bluegrass Music Association) jako první Čech, prestižní ocenění za přínos k rozšíření pětistrunného bendža a následně country a bluegrassu v českých zemích (Distinguished Achievement Award).

Kolem postavy Marka Čermáka by se dalo psát hodně dlouho, můj příspěvek Vás má však navést k poslechu pořadu o Markovi, který připravil Sandy Nosek. V pořadu vedle spousty informací kolem života Marka Čermáka zazní i spousta krásných písniček především z počátku 70 let. A tak uslyšíte Hardyho, Dakotu, Zátoku a celou řadu dalších.

Pořad můžete vyslechnout zde, stopáž je 55 minut.

 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010