Poslouchat country znamená žít country . . .

Kytary s sebou

18.04.2012 12:38

Osobně pamatuji dobu, kdy se na každé akci či festivalu objevila celá řada návštěvníků, ke kterým kytara patřila stejně tak, jako celta či spacák. I nejrůznější trampské výšlapy měly vždy několik nadšenců, kteří ke všemu co si nesli s sebou počítali i kytaru. Ta doba už vymizela. Doby, kdy na velkých festivalech (v minulosti především kola Porty) se v hledišti objevily destíky až stovky kytar, jsou již dávno pryč, např. i na Zahradě těch, co si jako návštěvníci kytaru vezli s sebou, bylo jak šafránu.

Pamatuji i doby, kdy muzikanti po vystoupení a ukončení nadšeně jamovali v nejrůznějších skupinkách či u ohně, dnes vždy 30 - 60 minut po skončení vidíte balit zástupce kapely kufřík s CD a přiřazuje se ke svým kolegům a vyrážejí na další štaci. A pokud ten den již nic nemají, zpravidla oddychují doma, popř. diskutují s kolegy, hrát je otevřeně pro lidi vidíte málokdy.

A pokud k tomu dojde, je to spíše na těch menších a domáckých akcích a vždy se jedná o ty méně známé celebrity. Taktéž avizované jamování po skončení festivalu, které mnohdy pořadatelé avizují je spíše jejich zbožným přáním, než realita a u zapáleného ohně lidé postávají a čekají, co se bude dít.

Vytrácí se společné zpívání, žánru a akcím kolem něj kdysi tak typickému. Proto je nabídka organizátorů viz pozvánka nížeji tak trochu bílou vránou, o to víc ji jako fanoušek společného hraní vítám.

Ikdyž je do soboty 26.06.2012 ještě daleko, již dnes předkládám pozvánku na Setkání u kytar a táboráku, které proběhne 26. června od 19,00 hodin ve Vlčnově. Za celou akcí stojí Lukášovci a bližší data najdeš na přiloženém plakátě.

Zajímavá snaha podpořená aktivitami country souboru a celou obcí Vlčnov. 

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010