Poslouchat country znamená žít country . . .

Kuba Horák a Zhasni

20.03.2012 09:42

Kapela Zhasni není pravidelným čtenářům či zájemcům o žánr neznámá. Na tuzemských podiích dosáhla již řady úspěchů, nakonec za nimi stojí již osm let práce, takže je již co nabídnout. Co se v posledním období změnilo, je podstatná personální změna – po sedmi letech odešla dlouholetá zpěvačka a houslistka Irena Vaňková. Irena se dle svých slov bude více věnovat divadlu. Houslové party si „bere na starost“  mistr řemesla, pedagog a tak vůbec dobrá duše - David Singer, který si v kapele představil v prosinci loňského roku poprvé.

Nyní tedy na jevišti uvidíte čistě pánskou sestavu: Jakub Horák (kytara, zpěv), Michal Vaněk (kytara, klávesy, zpěv), David Singer (housle), bráchové Leoš a Libor Kropáčkovi (bicí a baskytara).

Když Kuba Horák vyrazil v závěru loňského roku „do světa“, zdálo se, že kapelní dění se uklidní a dotočení druhého CD si počká. Ale nakonec je vše jinak, a tak kapela bude již tento týden křít své druhé CD s názvem - Na druhém nádvoří. Oficiálně je představí 23. března v městském divadle Novém Boru a hostem bude skupina Šantré.

Při této příležitosti si Lucy, pravidelný přispivatel na FolkTime, dala dostaveníčko s Kubou Horákem a vznikl rozhovor, který je jak o kapele, tak o CD o spolupráci a o tom, jak se folkařům dneska daří.

Základní info i s ukázkami najdete na TV Noe – Zhasni zde vystoupili v pořadu Crlikání, pořad s hudbou Zhasni i na ČR – Radio Sever, pořad Mirka Ošance – Zvukový portýr.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010