Poslouchat country znamená žít country . . .

Konec července - Prázdniny v Telči začínají

23.07.2012 00:20

Vždy konec prvního prázdninového měsíce znamená začátek legendárních Prázdnin v Telči. Myslím si, že není fanoušek žánru, který by se s festivalem za 30 let jeho trvání nesetkal a je i mnoho těch, kteří na některé akci v létě (ale i v zimě) v Telči byli.

Prázdniny v Telči mají svůj charakteristický průběh, který je postaven na pohodě, klidu v krásném městě a prostředí. Celkem tři scény budou po 17 dnů a 16 nocí nabízet program špičkových muzikantů ale i těch méně známých, organizátoři připravili doprovodný program, který má vyplnit čas, kdy nebudete na koncertu a nebo pokud jste aktivní i jiným směrem, než hudebním.

Hlavní dění se odehraje tradičně na nádvoří Státního zámku v Telči, který je svou atmosférou pověstný a to jak u muzikantů, tak u posluchačů. Během celého festivalu narazíte v programu na přední české hudebníky – je letmo – Iva Bittová (29.07.), Vladimír Mišík (01.08.), Robert Křesťan (06.08.), Michal Prokop (08.08.), Radůza (12.08.) – ale i na zahraniční hosty – např. španělští Keltové – Street Wings a Sliotar (04.08.), irský písničkář Duke Special (07.08.) který vystoupí společně s Markétou Irglovou. Ale zazní i další české celebrity – sourozenci Ulrychovi a Javory (30.07.), Hradišťan (31.07.), bratři Ebenové či Jiří Holoubek trio (02.08.), Žalman a spol a Marien (05.08.), Nezmaři a Míša Leicht (09.08.), Cimbal Classic a Spiritual Kvintent (10.08.) a nebo Vlasta Redl (11.08.). Prostě paráda každý den.

Telč to jsou ale i další dvě scény – Kocouří scéna – na náměstí Zachariáše z Hradce, která nabízí prostor pro mladé začínající kapely, druhou scénou je Nocturno, nabízející noční hudební vystoupení po skončení hlavního koncertu na nádvoří zámku a to na různých místech Telče. Vedle zámeckého parku to je hraní u Štěpnického rybníka a nebo v tradičním telčském festivalovém Sklepě. Tyto prostory letos ještě doplní nově opravená zámecká konírna.

Pro scénu Nocturno jsou nabízeny další muzikanti – duo Tara Fuki (31.07.), Epy de Mye (04.08.), kytarista Jimmy Bozeman (05.08), kapela HM (03.08.) a nebo skupina Zrní (29.07).

Prázdniny zahájí 27.07. 2012 na telčském zámeckém nádvoří a bude pokračovat dalších sedmnáct dnů. Jak již bylo uvedeno, bude zde doprovodný program, vedle hudebníků se představí i desítky divadelních uskupení. Z těch nejznámějších lze jmenovat Divadlo bratří Formanů (Obludárium) atd. 

Zajímavé má být i zahájení letošního festivalu, které se každý rok koná v jiné atmosféře. Letošní rok organizátoři pojali v duchu „nazadržetelně se blížícího datumu konce světa“ a proto se rozhodli

proměnit telčský renesanční zámek v Restaurant na konci vesmíru. Ten ve své knižní sérii Stopařův průvodce po galaxii popsal britský spisovatel Douglas Adams jako místo, kam se sjíždějí hosté z celého vesmíru za dobrou zábavou a hlavně si užít poslední chvíle existence světa.

Na slavnostním zahájení telčského festivalu v Restauraci na konci vesmíru se mají dít nevídané věci. Návštěvníci narazí na roztodivné bytosti, budou moci cestovat časem a tančit budou k písničkám, které bude hrát Traband, tedy ne pojízdná legenda let totalitních, ale originální hudební uskupení let svobodných. Konec světa pak svým líbezným hlasem doprovodí výjimečná herečka a jedinečná šansoniérka Szidi Tobias.

Takže nahlédněte do celkového programu Prázdnin v Telči a pokud nepojedete na delší dobu, zkuste si do Telče udělat výlet třeba na svoji oblíbenou skupinu.

Na na závěr perlička – Telč a festival to jsou i stánky, které nabízejí nejrůznější zboží. Na stránkách festivalu najdete jejich přehled a tak si již dopředu můžete udělat obrázek a předvybrat ty, které Vás mohou zaujmout a nebo jen nasytit.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010