Poslouchat country znamená žít country . . .

Kolínský ostrov

20.05.2012 18:03

Tento festival začal před 13. lety a zvláště v jeho prvních ročnících jsem se ho zúčastňoval pravidelně. Když se loni nekonal jeho v pořadí 12. ročník zdálo se, že festival zajde na nedostatek peněz, jako mnoho jiných, ale letost se opět koná, s roční pauzou to bude tedy 12. ročník. Dne 02. června 2012 se na Kmochově ostrově v Kolíně od 14.00 hodin opět rozezvučí nástroje řady skvělých skupin.

Podíváte-li se do historie festivalu, vždy byl prezentován jako festival folkové, bluegrassové, country a trampské hudby s termínem konání směřovaný na první víken v červnu. Festival vznikl v roce 2000 z osobní iniciativy členů bývalé kolínské bluegrassové skupiny Terrible Grass. Hned první ročník se moc povedl a nastartoval tak tradici pro další roky. V dnešní době pořádá festival o. s. Sdružení Ostrof a festival je již známý v blízkém i vzdáleném okolí.

Hlavními hvězdami letošního ročníku budou stálice na českém folkovém nebi NEZMAŘI společně s trampskou legendou -  Miky Ryvolou, přijede zahrát populární zpěvák a kytarista IVAN HLAS se svým triem (Olin Nejezchleba - Ex Marsyas a Norbi Kovács - Lokomotiva), dále oblíbené písničkářské duo Slávek Janoušek a Luboš Vondrák a Stráníci a Míra Ošanec s projektem písní  PP&M.

 Kromě výše zmiňovaných hvězd je v plánu vystoupení mnoha dalších skupin jak z regionu, tak z celé republiky. Pozvání na festival přijaly skupiny Wyrton, Epy de Mye, Brzdaři, Tata Mia, Zavětrem, Trampoty, Monokl, Marek Vojtěch a další.

Za zvukařský stolek se posadí Jirka Mašek, majitel profesionálního nahrávacího studia Good Day Records. Moderovat bude majitel zvučného hlasu a mistr mluveného slova Pepa Voda.

Nebude chybět ani občerstvení a malé tržiště. Kromě toho všeho na Vás čeká novinka v podobě dětského koutku plného soutěží a her, aby si na své přišly i Vaše ratolesti. Deště a nepříznivých klimatických podmínek se bát nemusíte, protože v případě nepřízně počasí

Bližší informace lze nalézt na webových stránkách či na facebooku.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010