Poslouchat country znamená žít country . . .

Kniha o Paulu Simonovi

27.12.2012 01:08

Duo Simon & Garfunkel se především starší generaci asi nesmazatelně vepsalo do paměti. Jejich společné zpívání ovlivnilo řadu z nás především koncem let šedesátých a počátkem let sedmdesátých. Tito dva pánové spolu zpívali a ohromovali svět, vyprodávali koncerty a překvapovali. Jejich sezpívané hlasy daly vznik mnoha hitům, které dodnes berou u srdce.

Neméně známé jsou jejich rozchody a scházení se, snaha o filmovou kariéru Arta Garfunkela a nakonec jejich jednotlivé sólové kariéry, ve které Paul Simon Arta zcela zastínil.

Ono to ale zdaleka nebylo pro Paula tak jednoduché a celý jeho složitý životní osud se nyní podařilo zachytit v knize, kterou vydalo v závěru roku nakladatelství Galén. Jedná se o překlad Michala Bystrova a to knihy pana Marca Eliota. Tento překlad se stal vůbec první knihou v českém jazyce, která životopis Paula Simona podrobněji rozebírá.

Dozvíte se např. proč Paul nemohl dlouho přijít na jméno Bobu Dylanovi a celou řadu informací kolem asi k nejdelšímu, nejúspěšnějšímu ale také nejkomplikovanějšímu partnertsví v dějinách pop music.

Dozvíte se, jak se Paul seznámil se spolužákem Artem, a zjistíte, že tradici rozpadů a návratů ti dva zahájili dávno předtím, než si začali říkat Simon & Garfunkel. Eliot na základě obsáhlých rozhovorů s řadou Simonových přátel, kolegů a spolupracovníků zasvěceně popisuje, jak došlo k objevení dua v klubu Gerde's Folk City, čím se Paul zabýval v Anglii, zatímco doma ve Státech trhala rekordy upravená nahrávka skladby The Sound Of Silence, a díky čemu se z této písně stal jeden z největších hitů Simona a Garfunkela.

Marc Eliot je velezkušený autor životopisných bestsellerů, posoudit, jak se kniha na téma Paul Simon povedla, můžete sami.

A pokud zabloudíte na stránky vydavatelství Galén zjistíte, že se zde nachízí celá řada dalších titulů na velmi zajímavá hudební temata či narazíte na knihy o dalších hudebních osobnostech.

A osobnost Michala Bystrova? Ta je neméně zajímavá.

Kontakt

Country club Halenkovice

countryclub.halenkovice@seznam.cz

Halenkovice 617, 763 63

Vyhledávání

Jak si znázornit všechny články na jednu stránku ?

Odrolujete až na spodní část stránky a klikněte na  "Všechny články"

Rychlá orientace na stránkách ?

Vpravo nahoře klikni na odkaz "mapa stránek"

Již jsme i na Facebooku, zařaďte se mezi naše přátele a zprostředkujte stránky i Vašim kamarádům 

Všimněte si možnosti chatovat při prohlížení webu, jak čti Zde

 

Country club Halenkovice - vaše brána do světa hudby, spuštěno 10. dubna 2010 ©

Tvorba www stránek zdarmaWebnode

Přístupy na web počítáme od 26. dubna 2010